Les festes de Sant Sebastià de la Pobla de Vallbona aspiren a ser d’Interés Turístic

Inicien el procés per a la declaració de les festes patronals

L’alcalde de La Pobla de Vallbona, Abel Martí, i la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, s’han reunit per a iniciar el procés per a la declaració de les festes patronals de Sant Sebastià com a Festa d’Interés Turístic.

Les festivitats patronals en honor a Sant Sebastià, que tenen lloc cada 20 i 21 de gener , es caracteritzen per les processons guiades per un carruatge adornat amb murta i acompanyades de la banda de cornetes i tambors, amb la corporació municipal i la comitiva d’autoritats civils, militars i eclesiàstiques.

Uns dies on l’ermita de Sant Sebastià es converteix en l’epicentre de les festivitats, i la pólvora també es transforma en protagonista dels festejos, on focs artificials, mascletas i les salves fan ressonar els carrers de la Pobla de Vallbona.

Des de l’ajuntament destaquen la importància dels actes propis com són la mascletà correguda i les tradicionals “salves” amb escopetes, que enguany s’han llançat més de 5.000 en reconeixement de la condició militar del màrtir Sant Sebastià, “tenim esdeveniments culturals i festius que signifiquen un aspecte clau en la nostra personalitat i que són propis, per això creguem que és essencial que es consideren com Festa d’Interés Turístic”.

L’aspiració d’obtindre la distinció de Festa d’Interés Turístic no sols subratlla la riquesa cultural de la ciutat, sinó que també busca atraure l’atenció de visitants i turistes, proporcionant una oportunitat única per a compartir les tradicions locals i fomentar el turisme.

“Este pas cap avant reforça el treball de l’ajuntament a preservar i promoure el llegat històric que emboliquen les festivitats de Sant Sebastià”, ha declarat l’alcalde.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà