La Policia Local de Bétera realitza xarrades als escolars sobre l’ús dels petards

charla petardos policia Bétera

El bàndol d’alcaldia regula la utilització de pirotècnia durant les Falles

A una setmana que arranquen les Festes de Falles, l’Ajuntament de Bétera, a través de la Policia Local, ha posat en marxa la campanya anual sobre l’ús responsable de material pirotècnic en els centres escolars. Una iniciativa que respon a la voluntat del Consistori de previndre accidents i de conscienciar als més xicotets sobre una utilització correcta que no comporte perills per a ells.

“La formació és fonamental en aquesta època de l’any on els valencians i valencianes fem ús del material pirotècnic. Els nostres xiquets i xiquetes han de ser conscients dels perills que comporta no actuar responsablement davant el material pirotècnic i per això, treballem colze a colze amb la nostra Policia Local perquè els expliquen i els donen consells per a una utilització adequada”, ha destacat l’alcaldessa Elia Verdevío.

D’aquesta manera, els agents de la Policia Local ensenyen als escolars a utilitzar correctament el material pirotècnic i a manipular-lo d’una manera segura tant per a ells com per a les persones que tinguen voltant. Aquestes xarrades es realitzen atenent la legislació vigent i pretenen aportar una informació de primera mà als xiquets i xiquetes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez ha manifestat que “la nostra Policia Local vela per la seguretat dels nostres veïns i veïnes, sobretot, en grans esdeveniments i festivitats. Abordar d’una manera didàctica l’ús responsable de material pirotècnic permetrà que tinguem menys incidents i que els més xicotets gaudisquen d’unes Falles més segures”.

Xarrades didàctiques amb audiovisuals

L’Inspector i dos agents de la Policia Local de Bétera han impartit aquesta formació al costat dels escolars de tercer i quart de Primària dels col·legis Lloma del Mas, Nostra Senyora del Carmen i Marqués de Dosaigües.

A partir de les 11 hores la Casa de la Cultura ha acollit a més d’un centenar d’estudiants d’aquests centres que a més han rebut consells per a actuar bé i evitar accidents. Les explicacions dels agents han estat acompanyades per audiovisuals que han mostrat les conseqüències de fer un ús indegut.

“Són imatges impactants però molt necessàries perquè els joves coneguen les conseqüències i sobretot, prenguen precaució a l’hora d’encendre un petard”, ha exposat l’Inspector de la Policia, Juan Antonio Segura, durant aquestes xarrades en les quals ha participat també com a ponent.

L’alcaldessa i el regidor de Seguretat Ciutadana han acudit hui a saludar als estudiants i a recolzar la labor de la Policia amb aquestes xarrades que “permetran gaudir als xiquets i xiquetes d’unes Falles més segures”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Bétera ha realitzat un bàndol d’alcaldia en el qual es regula l’ús de pirotècnia de l’1 al 19 de març en les zones degudament delimitades.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà