La Junta Local de Seguretat es reactiva després de deu anys inoperativa

junta de seguridad SAB

Ha coordinat el dispositiu especial de Falles en Sant Antoni de Benaixeve

El saló de plens de l’ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ha acollit la primera Junta Local de Seguretat, després de quasi deu anys inoperativa. Una posada en marxa que, en línia amb el ferm compromís de l’equip de govern per millorar la seguretat en el municipi, se suma a l’increment de mitjans tècnics i humans de la Policia Local.

Aquest òrgan col·legiat, que té com a objectiu facilitar la cooperació i la coordinació operativa de les Forces i Cossos de Seguretat que intervenen en el terme municipal, celebrarà dues convocatòries ordinàries anuals: una el mes de març, amb motiu de la celebració de les Falles i els diferents actes previstos per a Setmana Santa i estiu, i una altra al setembre, com a acompte i prevenció de possibles robatoris en habitatges, una de les principals demandes veïnals.

Aquesta primera reunió ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern a València, José Rodríguez; l’alcaldessa Eva Tejedor; el regidor de Seguretat Ciutadana, Pedro Pérez; i representants de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

En la sessió, s’ha analitzat la situació delinqüencial del municipi, posant l’accent en els robatoris en habitatges, els furts en locals públics, el sovintege de drogues o el control d’establiments sospitosos de cometre actes delictius, amb l’objectiu d’augmentar i fer més efectives les actuacions policials.

La Junta Local de Seguretat també ha estudiat la realitat de Sant Antoni de Benaixeve respecte a la violència de gènere, per a intensificar les mesures de protecció de les víctimes a través del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén).

Així mateix, la convocatòria ha comptat amb la presència del cap de la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres de Paterna, Tomás Gago, i s’ha acordat col·laborar amb la comissaria local de la Policia Nacional de Paterna en aquesta matèria.

Dispositiu especial de Falles

El dispositiu especial de seguretat per a les Falles 2024 ha ocupat gran part de la reunió, mitjançant l’estudi dels actes organitzats i les actuacions a seguir per al manteniment de la seguretat durant les festes.

En aquesta línia, també s’ha establit el protocol de vigilància per als actes pirotècnics i de control d’aquesta mena de materials.

L’alcaldessa ha celebrat la posada en marxa d’aquest organisme, perquè “la seguretat dels nostres veïns i veïnes és una de les nostres principals prioritats, i aquesta plataforma ens permet treballar de manera conjunta amb les forces de l’ordre per a abordar els desafiaments de seguretat que enfrontem”.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha afegit que, “amb la reactivació de la Junta Local de Seguretat i l’augment de recursos, tant humans com tècnics en la nostra Policia Local, estem en una posició sòlida per a enfrontar els desafiaments de seguretat i garantir el benestar de la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà