Bétera preparada per a gaudir de les Falles

Fallas Bétera

Aquest dissabte el Castell de Bétera acollirà la Crida 

Bétera ja ha pres la metxa de les Falles 2024. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Festes, està ultimant els preparatius perquè els veïnsgaudisquen d’una setmana fallera inoblidable.

“Està ja tot preparat perquè Bétera visca les Falles d’una manera intensa, com solament els valencians i valencianes sabem gaudir. I tot això no seria possible sense la inestimable labor de la nostra Junta Local Fallera, de l’incansable treball de les cinc comissions falleres i de les màximes representants d’aquestes festes: les Falleres Majors”, ha agraït l’alcaldessa Elia Verdevío.

Candela Magraner i Roselló, Fallera Major Infantil de Bétera i Nerea Ruiz i Álvarez, Fallera Major de Bétera esperen ja impacients la setmana fallera al costat de les cinc comissions del municipi: Falla Albereda, Falla Carraixet, Falla La Barraca, Falla Gran Via del Sud i Falla Gran Via de l’Est.

Després de les presentacions, el món faller beterense ja es prepara per a viure hui 8 de març l’Exposició del Ninot. A les 20 hores està previst que els ninots comencen a desfilar cap a la galga, situada en la plaça del Mercat, on es procedirà a verificar que compleixen amb tots els requisits. Immediatament després, s’acudirà a l’Ajuntament Vell on ja estaran exposats tots els ninots per a procedir a la inauguració de l’Exposició que es podrà visitar de l’11 al 14 de març en horari de 18:30 a 20 hores.

Demà 9 de març Bétera cridarà als quatre vents que “ja estem en Falles” als peus del seu Castell, emblema de la població. A les 18:00h es desfilarà en cercavila fins al Saló de Plens perquè les Falleres Majors de Bétera al costat de tots els representants de les cinc comissions signen en el llibre d’honor del Consistori.

cartel 8M Bétera

El calendari faller de Bétera destaca per l’Ofrena al Xiquet de Bétera el dia 16 on s’homenatja el veí, Joan Casanoves, un dels cantaors més representatius del cant valencià del segle XX. Eixe mateix dia, el Jurat dona el veredicte dels Premis als monuments d’aquest 2024, un moment carregat de nervis que congrega a nombrosos fallers i falleres enfront de la Casa de la Cultura.

El dia 17 se celebra la Cavalcada i a la nit la Junta Local Fallera desfila en l’Ofrena de València mentre que el dia 18 té lloc un dels esdeveniments més esperats, l’Ofrena a la Verge dels Desemparats, on l’emoció i els sentiments estan a flor de pell. El dia 19 tots els fallers i falleres de Bétera ofrenaran a Sant Josep en el seu dia amb flors però també amb molta pólvora perquè Bétera, fent honor a la seua denominació de poble coeter, dispara diverses mascletás en un dia que culmina amb la Cremà dels monuments de les cinc comissions falleres.

Bétera i València unides per les Falles

A més enguany, Bétera i València estan unides per les Festes de Sant Josep. Totes dues ciutats comparteixen passió per la pólvora, devoció per la Verge dels Desemparats, deliri per la música als carrers, predilecció per la rica indumentària i amor per la germanor que es viu durant aquests dies en els casals, uns moments en els quals es per al món per a vibrar amb les Falles. Però, a més, enguany, comparteixen orgull per la Fallera Major Infantil de València, Marina García.

Marina és veïna de Bétera, estudia sisé de primària en el centre educatiu beterense CEIP Lloma del Mas i a més forma part del club de natació local SOS Bétera. El seu nomenament ha sigut tot un esdeveniment per al municipi i els seus veïns i veïnes els qui admiren a aquesta xiqueta que també ha furtat el cor a tots els valencians i valencianes. El seu etern somriure i l’afecte que desprén en cada pas que dona, com a màxima representant de les Festes Falleres, són una mostra d’homenatge i un exemple per als xiquets i xiquetes de Bétera.

“És un orgull i un honor per al poble de Bétera comptar amb la nostra veïna com la màxima representant de les festes falleres a la ciutat de València”, ha finalitzat Verdevío.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà