Riba-roja acabarà les obres del PAI Pous 6 aprovat en 1997

ribarroja

L’empresa adjudicatària que haurà de pagar 38.343 euros per danys i perjudicis

L’Ajuntament de Riba-roja acabarà les obres del programa d’actuació integrada (PAI) Pous 6 que es va aprovar en 1997 per la demora i la inactivitat de l’empresa adjudicatària, que haurà de pagar 38.343 euros per danys i perjudicis.

El ple de l’ajuntament ha aprovat una resolució en la qual ha resolt l’adjudicació del PAI de la unitat d’execució Pous 6 a l’empresa adjudicatària per l’incompliment dels terminis en el desenvolupament i l’execució d’aquesta actuació.

La decisió adoptada a instàncies del govern del PSPV ha comptat amb el suport de Compromís i l’abstenció d’Esquerra Unida-Podem, el PP i Vox.

La liquidació global que haurà d’abonar l’empresa adjudicatària correspon a la indemnització en concepte de danys i perjudicis per valor de 12.271 euros, altres 23.203 euros en compensació en metàl·lic per l’aprofitament lucratiu a favor de l’ajuntament corresponent al 10% del sòl del PAI *Pous 6 i altres 2.884 de la garantia definitiva.

El projecte de reparcel·lació i urbanització previst en aquesta unitat d’execució, que es remunta a 1997, va ser presentat, tramitat i aprovat en el ple d’agost de l’any 2000, amb el detall de les parcel·les resultants en la unitat d’execució.

D’aquesta manera, s’havien tramitat tots els processos burocràtics necessaris per a portar avant l’execució de les obres previstes en el programa urbanístic validat pel ple municipal.

No obstant això, al febrer de 2004, el director d’execució de les obres va presentar la renúncia a les mateixes i mesos més tard, la mercantil adjudicatària va cedir davant notari la condició d’agent urbanitzador a una altra empresa per a l’execució del PAI, confirmat, a continuació, per la corresponent sessió plenària.

La nova empresa adjudicatària va demanar l’anul·lació de l’anterior estudi de detall, va presentar una nova reparcel·lació i el ple municipal el va aprovar.

L’any 2007 es va acordar l’aprovació definitiva del projecte d’urbanització de la unitat d’execució afectada i es va concedir la llicència de segregació de les diverses parcel·les resultants en el projecte.

No obstant això, un informe del tècnic municipal d’octubre de 2008 ressaltava la necessitat d’acabar les obres i exigia informació a l’empresa, que assegurava que a l’estiu de l’any 2009 estaran acabades totes les obres.

En 2012, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) va detectar falta d’aportació de documentació per part de l’empresa i va declarar caducat l’expedient d’autorització dels abocaments per part de la unitat d’execució.

Un altre informe municipal va constatar que l’import de les quotes urbanístiques és superior al pressupost inicial i l’empresa va adjuntar una nova memòria que és rebutja per un altre informe tècnic.

A l’octubre de 2017 es va instar l’empresa a presentar un pla de treball que desemboca ara amb la resolució de la condició d’agent urbanitzador.

L’alcalde Robert Raga ha afirmat que aquesta decisió del ple municipal “és una nova prova del treball que hem de realitzar des de fa anys per a resoldre tots els problemes rebuts per culpa d’una gestió urbanística molt deficient per part del PP, per la seua deixadesa palpable i el seu escàs rigor i criteri a l’hora de dissenyar el futur urbanístic del nostre municipi”

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà