Bombers tindrà una nova base a Bétera de 6.000 m2

En una parcel·la de l’Hospital Provincial de Salut Mental

El Consorci Provincial de Bombers ha posat en marxa el projecte per a ampliar i traslladar la seua base de Bétera a una parcel·la situada en les instal·lacions de l’Hospital Provincial de Salut Mental de la Diputació de València.

El president del Consorci, Avelino Mascarell, ha explicat que “la base de BrigadesForestals de Béteraésd’interésestratègicsegons el pla de reorganització en el qualportemtreballant des de fa mesos, convertint-se així en la principal de la de la zona”.

En este sentit, Mascarell indica que “les noves instal·lacions albergaran com a mínim diverses autobombes i un personal aproximat de 40 operaris; i disposarà a més d’una superfície addicional per a activitats de formaciónteòrica i pràctica”.

“Esta decisió s’emmarca en el procés de millora de l’estat i de l’equipament de les Brigades Forestals, un col·lectiu que ésfonamentaltant en les labors de prevenció com de suport en l’extinció d’incendis forestals”, ha conclòs.

La setmana passada, Mascarell va visitar les instal·lacionsde l’Hospital Provincial de Salut Mental junt a l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui va incidir en “la ideoneïtat de la ubicació de la base, alspeus del paratge natural de la Serra Calderona, i elsbonsaccessosd’esta zona amb l’AP-7 i la Ronda Nord, ideals per a l’estratègia de mobilitat del Consorci”. Aixímateix, l’alcaldessa va destacar “la proximitat física amb la Base Jaime I de la Unitat Militar d’Emergències (UME)”.

Edifici principal i zones de pràctiques

La nova base de les brigadesforestals del Consorci té una superfície aproximada de 6.000 m², i comptarà amb un edificiamb hangar per a vehicles amb capacitat per a quatre autobombes, un magatzem, taquilles i vestuaris, sala de reunions-office i despatx.

Les instal·lacions inclouran una zona destinada a la realització d’activitats i pràctiques formatives destinades al Cos de Bombers. En concret, es pretén dotar a la mateixa d’un sector de pràctiques d’intervencions en zona urbana sense foc mitjançant l’ús de contenidors metàl·lics de transport marítim i terrestre per a simular condicions d’inaccessibilitat que no poden ser simulades en altres infraestructures i un espai de realització de pràctiques de rescat en accidents de trànsit per a l’extracció de personal atrapat a l’interior d’unautomòbil.

Aixímateix, el projecte inclou una zona destinada a les pràctiques d’aspiració d’aigua en bassa i al taponament de fugides emprant aigua amb colorant innocus a través d’una cisterna.

S’ha tramitat la concessió administrativa de la parcel·la i en estos moment sestà en fase de redacció el Projecte d’execució de les instal·lacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà