Cau una banda d’atracadors especialitzats en joieries i domicilis habitats

robos betera

Se li atribueix un robatori per encàrrec a Bétera

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal, relacionat amb atracaments en comerços i habitatges de Múrcia,València i Alacant, que s’ha saldat, fins al moment, amb la detenció de nou persones, per delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes, tràfic de droga, falsificació de document públic, robatori d’ús de vehicle de motor i de pertinença a grup criminal.

S’han recuperat joies i rellotges valorats en 63.000 euros i s’han confiscat quatre armes de foc curtes, una arma llarga simulada, munició, cartutxeria detonadora, una pistola de *airsoft, una pistola *táser, telèfons mòbils i un turisme d’alta gamma, entre altres.

La investigació es va iniciar la nit de reis, quan la Guàrdia Civil va ser alertada d’un violent robatori en una joieria de la pedania de La Palma, on, a punta de pistola, diversos individus es van fer amb un ‘botí’ de més d’un milió d’euros.

Una dona que ocultava els seus trets després d’una perruca va ser la primera a entrar al local per a després intimidar al propietari amb una arma de foc, fugint en escassos minuts amb una gran quantitat de joies, no sense abans realitzar un tret que va impactar a l’interior del local.

Especialistes en Policia Judicial de la Guàrdia Civil es van fer càrrec de la investigació i van esbrinar que els assaltants podien formar part d’un experimentat grup criminal, de caràcter itinerant, suposadament relacionat amb altres fets de similar violència ocorreguts en el llevant espanyol.A més, mantenien un alt tren de vida que no es corresponia amb el seu poder adquisitiu, tenint en compte que no se’ls coneixia cap ocupació.

Les investigacions van permetre conéixer que es tractava d’un grup criminal poc predictible que viatjava constantment, per la qual cosa la Guàrdia Civil va organitzar un dispositiu operatiu dirigit a la seua detenció en ruta, quan viatjaven des de Portman (Múrcia) cap a Alacant.

Eixa actuació es va saldar amb la intercepció de dos vehicles, en els quals viatjaven tres homes i tres dones, membres del grup criminal, que van resultar detinguts. Posteriorment, ja en dependències policials, van ser detinguts altres dos membres del grup.

A l’interior dels vehicles, els guàrdies civils van localitzar tres armes de foc, munició detonadora, una pistola táser, abundants dosis de marihuana i cocaïna, documentació falsificada, així com joies i rellotges valorats en prop de 63.000 euros, i tot això, al costat d’un dels vehicles d’alta gamma emprat en el desplaçament, va resultar confiscat.

Robatori per encàrrec en Bétera
D’altra banda, el passat 30 de maig en un domicili de Bétera dos homes encaputxats van accedir portant armes de foc. Després d’amenaçar i colpejar als habitants amb una d’elles, van aconseguir que els entregaren 40.000 euros en efectiu i els seus telèfons mòbils d’alta gamma.

Els investigadors, després d’analitzar els indicis i les imatges de seguretat, van poder esbrinar que només un xicotet cercle de persones de l’entorn de la víctima coneixia uns certs detalls. Van localitzar llavors a una persona de l’entorn de les víctimes, que hauria ajudat a planejar i executar el robatori. Els investigadors es van adonar que el robatori havia sigut un encàrrec i que la banda havia actuat així en altres ocasions.

Es va poder comprovar igualment que la banda emprava abalises GPS (mecanismes que permeten veure la ubicació en temps real) per a realitzar seguiments de les seues víctimes, observant-les per a tractar d’atacar en el moment en què foren més vulnerables. Normalment quan aquestes tornaven a casa, els atracadors accedien als habitatges, i els amenaçaven violentament exigint-los l’obertura de caixes fortes i el lliurament de qualsevol objecte de valor.

També haurien actuat en atracaments en un domicili a Torrevella i en una joieria d’Orihuela Costa a la província d’Alacant, agredint a les seues víctimes amb repetits colps al cap amb la pistola que empunyaven.

En dos registres a Múrcia i Santomera, guàrdies civils de les Comandàncies de Múrcia i València van confiscar de dos quilos d’haixix, una pistola, una arma llarga simulada, cartutxeria metàl·lica, dues esprais de defensa, dues balises de seguiment GPS axí com a roba i atrezzo empleada per a cometre els robatoris, a més de múltiples indicis de participació en altres fets delictius que han sigut remesos a altres unitats investigadores.

Nou detinguts

Fruit d’aquests registres s’ha detingut a un individu, la qual cosa eleva a nou, fins al moment, el nombre de persones detingudes presumptament vinculades amb el grup criminal ara desmantellat.

Es tracta de cinc dones i quatre homes, amb edats compreses entre els 18 i els 48 anys, als quals s’atribueix la presumpta autoria dels delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes, tràfic de droga, falsificació de document públic, robatori d’ús de vehicle de motor i de pertinença a grup criminal.

L’operació continua oberta.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà