Més d’un centenar de persones es donen cita a la concentració comarcal dels llauradors

Es van reunir a Bétera per denunciar la pitjor campanya citrícola de les últimes dècades

Bétera va acollir la vesprada nit de dilluns la concentració comarcal convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que continua amb les seues accions per a reivindicar la taronja valenciana i fer visible la nefasta campanya citrícola que està vivint el camp valencià. 

La comarca de Camp de Túria se sumava així a altres 12 concentracions que es van celebrar per tot el territori valencià. A Bétera més d’un centenar de persones van acudir a la cridada de la plataforma en la qual també van voler estar presents els ajuntaments de Nàquera, Benissanó, Marines, Loriguilla, Benaguasil, Olocau, l’Eliana, La Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Marines, entre altres. 

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany (Compromís) i la regidora d’Agricultura, Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE), van ser les encarregades de llegir el manifest redactat per la plataforma. 

El manifest ha reclamat “ajudes directes per als xicotets citricultors que s’han vist afectats negativament per esta campanya i han tingut pèrdues” i ha exigit la revisió i renovació de tots els acords signats per la UE amb països tercers, pel que fa a les concessions favorables a les importacions de cítrics.

“Amb estes mobilitzacions s’està aconseguint més del que imagineu. Esta vesprada totes les poblacions citrícoles, sector i ciutadania, eixim al carrer per a defensar una dels nostres senyes d’identitat: la citricultura. Hem de seguir lluitant i hem vingut per a quedar-nos”, va declarar l’alcaldessa de Bétera.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà