La Comisaria de Policia Autonòmica no arriba a Llíria, 19 mesos després de l’anunci fet per la conselleria de Governació

La formació valencianista i d’esquerra ‘Coalició Compromís’ de Llíria ha emés un comunicat en què critica durament d’actuació del conseller de Governació de la Generalitat Valenciana, Serafín Castellano, després de prometre “una comisaria de Policía Autonòmica a Llíria que encara no ha arribat”.

José García

Els atacs des de la ‘Coalició Compromís’ edetana cap a Serafín Castellano són molt contundents. El portaveu d’esta formació opositora, Paco García, a defineix al conseller de Governació com un “mentider compulsiu, amb poca paraula per cumplir amb les promeses efectuades i amb una gestió incompetent”.

Es refereix Garcia als anuncis efectuats per Serafin Castellano i que no es compleixen: així, recorda el representant de la’ Coalició Compromís’, “Castellano va visitar Llíria als nadals de 2009 per anunciar la construcció d’una seu de Comisaria de Policia Autonòmica: nosaltres ja varem dir en aquell moment que tot açò només era una cortina de fum i un reclam purament electoral, cosa que ha quedat demostrada”.

En efecte, en la seua visita a Llíria (el 7 de desembre de 2010), Castellano va donar a coneixer les xifres del projecte (es deia que s’ubicaria a la zona Vila Àngels, amb una superfície de quasi 1.000 metres quadrats i amb la possibilitat d’acollir entre 50 o 100 agents) i el propi conseller va assegurar que les obres “començaran al 2010”. Ara estem a estem a finals de juny de 2011, ja han passat 19 messos des d’aquell anunci, i no es sap res d’este projecte.

Garcia insisteix en les seues crítiques: “A nosaltres no ens sorprèn res la realitat: hen vingut dient que l’Ajuntament de Llíria no ha fet cap gestió ni tan sols per cedir els terrenys necessaris per construir l’edifici… cóm s’anava a construir un edifici si no es cedeixen abans els terrenys?”, es pregunta el portaveu de la ‘Coalició Compromís’.

“La cosa està clara: l’Ajuntament de Llíria no ha cedit els terrenys, entre altres motius, perquè la conselleria de Governació no li ho ha demanat, ja que Serafín Castellano sabía d’avantmà que no tenia consignació pressupostària ni per fer les obres ni tampoc per poder contractar als agents”, explica Paco García.

Des d’esta formació es definexi com “nefasta” la gestió en matèria de seguretat pública efectuada pels dirigents de la conselleria de Governació: “Exemples hi han molts: la proposta d’una Llei de Policies Locals que, al final, no fou tramitada per l’oposició unànime dels professionals i ajuntaments; la no creació d’un vertader cos de Policia Autonòmica; o el fracàs en la dotació de noves infraestructures per als agents del Cos Adscrit de la Policia Nacional a la Generalitat mitjançant el Pla d’Indfraestructures de Seguretat i Emergències”.

 

1 Comment
  1. Paquito menys demanar policia a la comarca, i fer més força amb l’hospital de Llíria i millors centres educatius en la comarca.
    Ja està bé de tant vividor amb pistola i porra que no serveixen per a res.
    ay, compromís, compromís… mal anem si agafeu aquesta senda.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà