La Diputació repartix 200.000 mascaretes més entre els municipis

mascarillas

Aprofitarà per a distribuir altres 113.000 cedides per Delegació del Govern

La Diputació de València inicia este dijous el repartiment de 200.000 mascaretes entre els municipis valencians. Este nou lliurament, que se suma al primer enviament de material sanitari de la corporació provincial als ajuntaments, realitzat a l’abril, compta amés amb altres 113.000 mascaretes que ha fet arribar la Delegació del Govern a la Diputació, que s’encarregarà igualment de repartir-les.

La institució presidida per Toni Gaspar ha informat alcaldes i alcaldesses d’este nou enviament de mascaretes, donant resposta a una de les necessitats bàsiques dels municipis per a previndre i fer front a la crisi causada per la COVID-19. En concret, des d’este dijous arribaran 200.000 mascaretes homologades model KN95, equivalents a FFP2, als 266 ajuntaments de la província.

La Diputacióaprofitarà el repartiment per a distribuir entre elsmunicipis de menys de 20.000 habitants les 113.000 mascaretesquirúrgiques que li ha fet arribar la Delegació del Govern. La institució provincial ha comunicatprèviament a cada consistori el nombre de mascaretes que rebrà en elspròximsdies.

El subministrament de material sanitariés una de les necessitats expressades pels alcaldes durant les reunions periòdiques que el president Gaspar estàm antenint de manera telemàtica amb els responsables locals de la província, per a coordinar la gestió de la crisi causada per la pandèmia. En estes reunions comarcals, el màxim responsable provincial explica les ajudesaprovades en ple per a garantir la liquiditat dels ens locals, cas de l’aportació extraordinària de 40 milionsd’euros al Fons de Cooperació Municipal, que se suma als 20 milions ja entregatsalsajuntaments per a ferfront a la crisi eliminant la burocràcia.

Al marge de la respostaimmediata a la situaciósobrevinguda per la qual travessen els municipis, la Diputació no ha deixatd’avançarelsprocedimentsinternspensant en l’escenari posterior a la crisi. En estesentit, el ple d’abril va donar llumverdaals 140 milionsd’euros del Pla d’Inversions, ambcentenars de projectes de millora d’infraestructures i serveis en elsmunicipis que començaran a executar-se quanfinalitze l’estatd’alarma, ajudant a reactivar l’economia local.

El president Gaspar aprofita estes trobades telemàtiques per a prendre nota de les reivindicacionsmunicipals i traslladar-les alsòrganscompetents, en cas que la pròpiaDiputació no puga gestionar directament les peticions. És el cas de la reunió d’estedimecresamb presidentes i presidents de diputacions i cabildos i els responsables de la FederacióEspanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en la qual Gaspar va traslladar la propostad’alcaldes d’utilitzarelss eussuperàvits i romanents en la gestió de la crisi del coronavirus.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà