Des de la ‘Coalició Compromís’ es reclamen “ajudes reals per als llauradors i ramaders”

Els representants comarcals de la ‘Coalició Compromís’ no han acollit bé els anuncis fets des de l’administració autonómica i nacional respecte a les ajudes que van a asignar-se als llaurados i reclamen “ajudes reals” que no suposen “un major endeutament per agricultors i els ramaders”.

José García

Expliquen els membres d’esta formació política que les ajudes que es volen donar als llauradors “són per pal·liar mínimament els danys que han causat la sequera, i únicament aporta mesures de suport al finançament: és dir, suposen un increment de l’endeutament dels llauradors i ramaders valencians”.

Segons apunta el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García, “les ajudes que pretenen oferir el Govern de l’Estat i l’Autonòmic se centren quasi exclusivament en la sequera, oblidant-se de les gelades en cultius com els cítrics, hortalisses i fruiters.

“La quantitat que va a aportar el Govern per a sequera i gelades és de 7,7 milions d’euros quan hi ha entitats que valora ja només els efectes de la gelada sobre la producció assegurada en 145 milions d’euros per a tot l’Estat, 60 d’ells a la Comunitat Valenciana. A més, cal afegir les pèrdues sobre la producció no assegurada i la pèrdua de producció potencial, per efectes del dany en l’arbrat”, afig Garcia.

García recorda que els sindicats agraris apunten que les mesures emprades pel Govern “es queden curtes” i per això “reclamem un sistema d’ajudes similar al de l’any 2005, amb mesures urgents, cofinançades entre el Govern i la Generalitat Valenciana, per als danys ocasionats en el sector agrari per les gelades; una reducció dels mòduls fiscals, una exempció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de naturalesa rústica, la condonació del pagament de deu quotes de la Seguretat Social dels treballadors autònoms afectats del sector agrari o crèdits bonificats al 100% per a tots els llauradors i ramaders que s’hagen vist afectats per aquesta conjuntura adversa”.

Per al portaveu de la ‘Coalició Compromís’ “és lamentable veure que, mentre es dediquen a pagar desenes de milions d’euros en F1, obres improductives, aeroports sense avions i esdeveniments ruïnosos per a la Comunitat Valenciana, el govern autonòmic abandone i deixe sense cobertura en temps de catàstrofe climàtica a un bressol de treball i riquesa com ha sigut el sector agrari i ramader”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà