L’Eliana seleccionada per a desenvolupar un Pla d’Acció Local 2030

l'eliana

El municipi rep, juntament amb tan sols altres quatre de la província, una subvenció del Ministeri per a treballar en un projecte pilot

L’aposta de l’Eliana per configurar-se com a ciutat de futur orientada als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 ha donat els seus fruits. I és que la localitat ha estat una de les 121 seleccionades en tota Espanya pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a elaborar un projecte pilot de Pla d’Acció Local. A la província de València, tan sols altres 4 municipis han estat també triats: Torrent, Alzira, Castelló de la Ribera i la ciutat de València.

D’aquesta forma l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 100.000 euros de fons europeus per a la seua proposta d’Agenda Local 2030 que es desenvoluparà en tres fases. La primera, de diagnòstic per a analitzar els objectius estratègics de ciutat per a això comptarà amb la participació de veïns, veïnes, associacions, agents econòmics i socials per a conèixer l’horitzó futur de l’Eliana i com es poden harmonitzar els seus interessos amb els ODS. Seguidament, s’establiran els mitjans i accions necessaris per a aconseguir aquests objectius i en una última etapa s’implantarà un sistema de monitoratge que inclourà una sèrie d’indicadors per a avaluar el grau de compliment i l’evolució de les polítiques municipals. Acompanyarà a aquests tres eixos la capacitació del personal públic i la comunicació i difusió dels resultats davant la ciutadania.

El projecte, que suposarà un veritable full de ruta i marcarà l’estratègia i les accions a dur a terme per l’administració local fins a 2030, es desenvoluparà durant els nou primers mesos de 2022 i es completarà amb una estratègia d’aliances, no sols a nivell local, sinó amb altres municipis comunitaris o entitats com la Xarxa de Ciutats Intel·ligents, amb l’objectiu de compartir experiències comunes.

El regidor de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, ha destacat que aquesta designació “situa a l’Eliana a l’avantguarda de projectes innovadors i constitueix una oportunitat per a elaborar, entre tots els actors- públics i privats-, un projecte de ciutat modèlic: participatiu, sostenible, modern i centrat en el benestar i la qualitat de vida de les persones”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà