La Mancomuntiat aprova els pressupostos per a 2022

pleno mancomunitat

En el ple d’este mes de gener s’han aprovat els nous estatuts de l’ens supramunicipal

La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat aquesta vesprada el pressupost que estarà vigent en aquest 2002 en l’entitat supramunicipal. Així, s’ha aprovat amb majoria absoluta amb els vots a favor del PSPV, Compromís, Ciutadans, Contigo, UpN, AISAB i l’abstenció del PP uns comptes que ascendeixen a 4.616.355,27 euros.

Els comptes del 2022 suposen un augment de 221.907,29€ en comparació amb les del 2021. El que posa de manifest la voluntat de continuar desenvolupant i afermant els projectes que estan en marxa i que donen cobertura als més de 165.000 habitants de Camp de Túria.

Es tracta d’uns números que consoliden els projectes posats en marxa en els últims anys i que serveixen per a millorar la qualitat de vida de les persones de Camp de Túria. “Hem aprovat aquesta vesprada uns pressupostos que continuaran ajudant la gent que més ho necessita. Serveis Socials i els seus diferents projectes com EEIIA, Prisma, Centre Ocupacional, UPCCA i serveis socials de base continuaran atenent les necessitats dels nostres veïns i veïnes”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

“Sense oblidar-nos d’un altre dels grans projectes que hem desenvolupat en els últims anys. La millora de l’ocupabilitat per a poder que les persones aconseguisquen un treball digne, la creació d’empreses, la seua consolidació, l’aposta pel comerç local. En definitiva, el creixement econòmic d’una comarca que done vida als seus habitants”, ha afegit Celda.

En concret, el pressupost destinarà per a aquest 2022 el 51,28% a polítiques de Serveis Socials i promoció social. Un 14,65% per a Comerç i Turisme i un 9,14% per a promoció de l’ocupació. El que suma un total de 3.465.356,56€.

En dades generals dels comptes supramunicipals cal destacar que la major aportació econòmica procedeix de subvencions i ajudes concedides per la mateixa Generalitat Valenciana i la Diputació de València, un 58,69%; i el 41,31% restant és a càrrec de les aportacions voluntàries dels 17 ajuntaments que componen la comarca.

A més, el plenari també ha aprovat els nous estatuts de la Mancomunitat Camp de Túria. Un reglament adequat a les noves normatives i un dels passos indispensables per a convertir-se en mancomunitat d’àmbit comarcal.

Un plenari que ha començat, com comencen totes les sessions plenàries de l’ens supramunicipal, amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de violència de gènere i les morts provocades per la Covid-19 a la nostra comarca.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà