El Camp de Túria rebrà 3,1 milions de la Diputació en el primer lliurament del Fons de Cooperació

diputacion

Deixarà més de 300.000 euros a Bétera, la Pobla, Llíria i Riba-roja, enfront dels 62.000 euros de Gàtova

La comarca del Camp de Túria rebrà 3.174.598 euros de la Diputació de València en el primer lliurament del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 40 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2022, als quals la Diputació sumarà una dotació extraordinària de 20 milions d’euros via superàvit, amb la qual tornarà a triplicar l’assignació del Consell al Fons per als municipis valencians.

En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 341.000 euros a Bétera, 340.000 a la Pobla de Vallbona, 331.000 a Llíria i 326.000 a Riba-roja, localitats que compten amb censos d’entre 23.000 i 25.000 habitants.

El municipi menys poblat del Camp de Túria és Gátova, que té assignats 62.000 euros, mentre que ajuntaments com l’Eliana, Benaguasil, Vilamarxant i San Antonio de Benagéber superen els 200.000 euros i localitats com Nàquera, Serra, Casinos, Benissanó, Loriguilla i Olocau tenen una assignació per damunt dels 100.000.

Una eina eficient

El president de la Diputació, Toni Gaspar, recorda que el Fons de Cooperació Municipal “és una eina que no sols posa de manifest la importància de la col·laboració institucional, sinó que ha demostrat ser un instrument molt eficaç perquè les ajudes arriben de manera àgil i directa als ajuntaments, eliminant burocràcia i permetent destinar els diners tant a inversió com a despesa corrent”.

Un any més, la institució que dirigix Gaspar confirma la seua aposta per este Fons i les ajudes directes als municipis. El responsable d’Hisenda, Vicent Mascarell, explica que inicialment “es duplica l’aportació de la Generalitat a la província i, en última instància, es triplicarà amb una assignació extraordinària de 20 milions d’euros extreta del superàvit del passat any, que també reserva una partida de 10 milions d’euros per a l’ampliació i construcció de centres socials en el marc del ‘Pla Convivint’”.

L’àrea provincial d’Hisenda té ja preparat el repartiment dels primers 40 milions de l’aportació al Fons, inclosos al pressupost de la Diputació per a 2022. Per comarques, destaquen els 6,1 milions d’euros que rebran els municipis de l’Horta Sud; els més de cinc milions que arribaran a les localitats de la Ribera Alta i l’Horta Nord; i els quatre milions assignats a la Safor.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà