La Diputació distribuïx 130.000 euros entre una desena de municipis turístics del Camp de Túria

Riba-roja, Olocau, Llíria, l’Eliana, Gátova, Serra, Nàquera, Benissanó, Bétera i Vilamarxant

La Diputació de València distribuirà 130.840 euros entre una desena de municipis turístics del Camp de Túria, corresponents al Fons de Cooperació Municipal per a localitats turístiques, en el qual la corporació provincial participa junt amb el Consell. Esta línia d’inversió és un apèndix del Fons de Cooperació Municipal al qual Diputació ha aportat enguany 80 milions d’euros.

Per municipis, Riba-roja, Olocau i Llíria rebran més de 15.000 euros, seguits per Bétera i Serra amb quantitats pròximes als 13.000, i Benissanó, Nàquera i Vilamarxant amb una assignació superior a 12.000 euros. Completen el llistat Gátova, amb 10.500, i l’Eliana, que rebrà quasi 10.000 euros.

La Diputació repartirà durant este exercici quasi dos milions d’euros entre els 101 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que compta amb un apèndix per a pobles en risc de despoblació i un altre per a dinamitzar l’economia d’estes localitats considerades turístiques.

Esta línia específica d’inversió, publicada al BOP, se situa enguany en 1.855.301 euros, que la Diputació repartirà entre els municipis turístics de la província, la mateixa quantitat que aporta la Generalitat a les localitats valencianes de manera incondicionada. És a dir, les transferències arribaran als ajuntaments, que disposaran de prop de quatre milions d’euros per a financiar globalment activitats i servicis que decidiran els propis consistoris en funció de les competències assumides.

Agilitat i autonomia

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, destaca que les ajudes “s’han pogut aprovar abans que en l’anterior exercici i arribaran de manera àgil i eficaç als ajuntaments”. La partida funciona com la del Fons de Cooperació, podent-se destinar a inversió i despesa corrent, amb “l’essència d’esta línia d’inversió que respecta l’autonomia municipal, sent els alcaldes i alcaldesses els que finalment definiran les actuacions que es financen als seus pobles”, afig el responsable provincial de Turisme.

Amb els principis d’objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l’aportació provincial entre els 101 ajuntaments valencians va des dels 9.000 euros que corresponen a pobles com Sollana, Alfauir i Potries, fins als 113.000 euros de Gandia, passant pels 50.000 euros de Sagunt, els 93.000 d’Oliva i els 105.000 de Cullera, entre altres.

Totes les comarques valencianes compten amb algun municipi catalogat com a turístic, i estan incloses en este fons de naturalesa incondicionada i no finalista. L’aportació d’1.855.000 euros se suma als 80 milions que la corporació valenciana ha repartit enguany entre les 266 localitats valencianes a través del Fons de Cooperació Municipal, quadruplicant la quantitat destinada pel Consell a la província en este programa conjunt de finançament local.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà