19 detinguts d’una banda de cultiu i tràfic marihuana a Llíria, Riba-roja i Villamarxant

marihuana

La policia ha intervingut 3.398 plantes i 25.530 euros en efectiu

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a la província de València una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic il·legal de marihuana, en una operació que ha inclòs deu registres i que s’ha saldat amb 19 detinguts, quatre dones i 15 homes d’entre els 21 i 43 anys, la majoria d’origen albanés,.

Les investigacions, dutes a terme per la Brigada Local de Policia Judicial de Paterna , es van iniciar al novembre de 2022, quan dos homes d’origen albanés van realitzar “grans pagaments de diners en efectiu mancant de mitjans de vida” que els justificaren.

Les perquisicions dels agents van permetre detectar l’existència d’una organització criminal, perfectament estructurada, dedicada al cultiu i tràfic il·legal de marihuana, segons explica en un comunicat la Policia Nacional.

Els policies van identificar als capitostos del grup criminal, tres albanesos i un espanyol, que desenvolupaven la seua activitat delictiva en habitatges situats en diferents punts de la província, i en les quals, a canvi d’allotjament i una quantitat de diners, la resta de membres de l’organització s’encarregava del cultiu de les plantacions.

L’operació va culminar els dies 8 i 9 de març, amb el registre de deu domicilis situats a la ciutat de València i Llíria, Riba-roja, Villamarxant, Montroi i Turís, i van localitzar plantacions de marihuana en diferents fases de creixement en set d’ells.

Tots els habitatges tenien les persianes tancades, amb un “gran nombre d’aparells d’aire condicionat funcionant” i amb la instal·lació elèctrica enganxada a la xarxa.

Els investigadors van intervindre 3.398 plantes i 44 esqueixos de marihuana, 850 llavors d’aquesta substància, un quilo de marihuana seca, 88 grams de cabdell sec de marihuana, 152 grams de cocaïna i 25.530 euros en efectiu i una motocicleta sostreta.

Quatre dels arrestats, capitostos del grup criminal, han passat ja a disposició judicial.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà