Aquests són els alcaldes (PP i PSOE) més veterans que opten a la reelecció el 28M

loa celda ximo segarra

La Diputació reconeix la labor d’alcaldes del Camp de Túria i la Serranía amb 20 anys en el càrrec

La Diputació de València ha reconegut la labor dels alcaldes i alcaldesses de la província que porten 20 anys o més en l’exercici del càrrec.

En la nòmina de responsables locals amb 20 anys en el càrrec figuren dos alcaldes de la comarca de Camp de Túria que opten de nou a la reelecció el pròxim 28 de maig, el popular Ximo Segarra i la socialista Lola Celda.

Ximo Segarra es l’alcalde de Benaguasil des de 2003 on governa amb majoria absoluta, càrrec que compagina aquesta legislatura amb el de diputat provincial.

Per part seua, l’actual presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, encapçalarà de nou la candidatura del PSPV a Marines amb l’objectiu d’encadenar la seua sisena legislatura consecutiva.

El president de la institució, Toni Gaspar, ha posat a estos 17 alcaldes i tres alcaldesses com a “exemple de treball i dignitat en temps de soroll i trinxeres de distracció política; bones persones respectades per les seus veïns” i ha agraït “el que heu fet i com ho heu fet” i els ha convertit en protagonistes del nou claim de la Diputació: “Per sempre alcaldes i alcaldesses com vosaltres”.

El reconeixement als responsables locals que acumulen almenys cinc legislatures en el càrrec ha sigut el primer punt de l’ordre del dia del ple de març, que ha iniciat el president Gaspar reclamant “lideratges cordials que no es basen a eliminar a l’adversari”, deixant clar en quin espill mirar-se: “un alcalde i alcaldessa és el càrrec públic al qual més ajuda se li demana; l’únic càrrec al qual se li toca a la porta de casa per una necessitat; el càrrec que hauria d’haver exercit qualsevol persona que aspire a cotes superiors en política, per a assegurar una dosi mínima d’humanitat i sentit comú”.

alcaldes dipu

Amb este bagatge han sigut convidats al ple els alcaldes de Picanya, Josep Almenar; Torrent, Jesús Ros; Albal, Ramón Marí; El Palomar, Jordi Vila; Pinet, Juan Ramón Chismol; Aielo de Rugat, Jaime Soler; Tous, Cristóbal García; Alginet, José Vicente Alemany; l’Alqueria de la Comtessa, Voro Femenía; Palmera, Álvaro Catalá; Gestalgar, Raúl Pardos; La Llosa de Ranes, Evarist Aznar; Dos Aguas, José Ramón Grau; i Jarafuel, Fernando García; i les alcaldesses de Picassent, Conxa García; Marines, Lola Celda; i Quart de Poblet, Carmen Martínez.

La nòmina de responsables locals amb 20 anys en el càrrec la completen el diputat de Desenvolupament Rural i alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera i el propi Toni Gaspar, alcalde de Faura, qui ha finalitzat la seua intervenció instant a “cooperar més i competir menys”.

En representació dels homenatjats, l’alcalde de Picanyaha fet extensible el reconeixement “a totes les persones que fan un pas avant i treballen pels seus pobles al capdavant de les alcaldies o de qualsevol regidoria”. Almenar ha demanat “tindre respecte per les urnes i la democràcia, ja que ser alcalde suposa complir el mandat de la ciutadania, durant tantes legislatures com decidisca el teu poble”.

També ha destacat el paper d’una institució “tan necessària com la Diputació i les seues col·laboracions amb la Generalitat i els ajuntaments” i ha reivindicat la històrica xifra del 25% de finançament per a l’administració local.

Els alcaldes i alcaldesses reconeguts per la Diputació han rebut una rèplica de l’escultura ‘Xiqueta llegint’ de l’artista Adrià García Civera, alumne i professor de l’IVAF i becat per la institució provincial.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà