La jornada sobre eines per a regularitzar habitatges en sòl no urbanitzable reuneix el sector públic i privat

jornadas mancomunitat vivienda

Al teatre de Marines s’han reunit més de 60 experts

La Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat, al costat de la Agència Valenciana de Protecció del Territori i la Direcció General d’Urbanisme, la jornada ‘Eines per a la regularització d’habitatges en sòl no urbanitzable’ celebrat en el Teatre de Marines. -pots visualitzar-lo des del canal de Youtube de la Mancomunitat Camp de Túria o des de https://www.youtube.com/live/9ucixqzv4wm?feature==share-

La cita ha començat amb la inauguració de l’alcaldessa de Marines i presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; i la benvinguda del director territorial de la Presidència de la Generalitat, Paco Molina.

La jornada ha congregat a diferents sectors entre els presents hi havia immobiliàries, despatxos d’arquitectura, advocats, associacions de veïns, alcaldes i regidores d’urbanisme dels ajuntaments.

En la primera taula, moderada pel director gerent de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, Manolo Civera, han participat ponents del sector públic: Vicente García Nebot, director general d’urbanisme de la Generalitat Enric Juan Alcocer, director general de Transició ecològica de la Generalitat; Eva Martínez, regidora d’Urbanisme de Bétera i Ernesto Ríos com a representant del sector notarial.

Entre les conclusions de la taula han destacat que existeixen 194.000 habitatges en sòl no urbanitzable en tota la Comunitat Valenciana, de les quals prop de 103.000 són legalitzables i al voltant de 11.000 són a la comarca de Camp de Túria.

En la intervenció del públic han evidenciat la necessitat de tenir informació accessible i una guia clara dels tràmits necessaris per a inscriure i legalitzar habitatges.

La taula redona del sector privat, moderada per la regidora de Llíria, Consuelo Morató, ha reunit a John Kirby, representant d’expatriats de la Comunitat Valenciana; Malek Mureu, vicepresident del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València; José Manuel Pastor, catedràtic d’economia de la Universitat de València i Ana Falomir, sòcia fundadora de Excelsia advocats.

Els experts han recalcat els costos econòmics de la disseminació d’habitatges, així com la millora en la qualitat de vida que tindria urbanitzar aquest tipus de residències per a poder accedir a serveis bàsics.

La nova llei pretén aclarir aspectes tècnics necessaris com els estudis d’integració paisatgística i controlar aspectes mediambientals com l’estalvi energètic i la contaminació durant la construcció. L’objectiu és regularitzar 2.000 habitatges a l’any.

Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha clausurat la jornada que ha reunit a més de 60 persones. Torró ha conclòs afirmant que “la bona praxi de la construcció é scanviar del model especulatiu al model productiu” i ha defensat les “solucions que posa en marxa l’Administració per a avançar en la regularització d’habitatges ja construïts en la Comunitat Valenciana”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà