25 detinguts a la Pobla de Vallbona i Llíria per traficar amb droga portada de Sud-amèrica

Alguns són treballadors de una barberia i d’una immobiliaria-gestoria

La Guàrdia Civil de València ha detingut a La Pobla de Vallbona i Llíria a 16 homes i 9 dones que suposadament formaven part d’una xarxa criminal que transportava droga des de Sud-amèrica i comerciava amb ella en la Comunitat Valenciana.

Diversos dels detinguts, un dels quals ha ingressat ja a la presó, són treballadors d’una barberia i estudi de tatuatges i un bar de La Pobla de Vallbona i d’una agència immobiliària i gestoria de Llíria, i suposadament col·laboraven en tasques de blanqueig de capitals, segons ha informat la Guàrdia Civil.

el templo
Agents arribant a El Templo de la Pobla de Vallbona.

Tal i com va publicar InfoTúria.com el passat 22 de març, es va produir una espectacular batuda a barberia El Templo, al carrer Guillermo Roch dins d’aquesta operació que va començar amb la investigació de diversos possibles punts de venda de droga en les referides localitats de Camp de Túria.

El suposat autor d’aquests fets era un home de 43 anys, de nacionalitat colombiana, que havia falsificat la seua identitat amb la intenció de donar-se d’alta en diverses línies telefòniques a nom d’una altra persona, a més de conduir sense carnet.

Fruit d’aquestes investigacions, la Guàrdia Civil va descobrir que la cocaïna que se subministrava als consumidors en aquests municipis procedia directament de Sud-amèrica.

El passat 12 de març, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’un home de 60 anys, de nacionalitat nicaragüenca, després de desembarcar d’un avió de passatgers en l’Aeroport d’Alacant. El detingut portava 106 càpsules de cocaïna a l’interior del seu organisme amb un total de 1,5 quilograms.

Un gos de la Guardia Civil a l’interior de la barberia de la Pobla.

Arran d’aquesta intervenció, els agents van realitzar cinc registres domiciliaris a La Pobla de Vallbona i Llíria en els quals es va intervindre més d’un quilogram de marihuana, MDMA, diferents precursors de droga, quatre vehicles valorats en 40.000 euros, un rellotge Rolex de 10.000 euros, 25 mòbils amb un preu de 7.500 euros, 1.500 dòlars i més de 3.600 euros en efectiu.

Finalment, la Guàrdia Civil ha detingut a 16 homes i 9 dones d’edats entre 15 i 68 anys i de nacionalitat espanyola, colombiana, nicaragüenca i romanesa pels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, blanqueig de capitals, revelació de secrets, omissió del deure de perseguir delictes, falsificació documental, usurpació d’estat civil i contra la seguretat del trànsit.

Un dels detinguts va comprar un habitatge a Llíria, amb un valor de 80.000 euros, amb diners suposadament obtinguts del narcotràfic.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de València i el jutge ha decretat l’ingrés a la presó del detingut en l’Aeroport d’Alacant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà