Benissanó, Nàquera i Bétera se sumen a la Xarxa contra la Violència de Gènere

La Diputació entrega les plaques als tres pobles

Els ajuntaments de Benissanó, Nàquera i Bétera, al Camp de Túria, i de Titaguas, Benagéber, Sot de Chera i Alcublas a la Serranía s’incorporen a la Xarxa contra la Violència de Gènere de la Diputacióó de València.

Amb estes adhesions, el Camp de Túria suma 16 municipis a la Xarxa i la Serranía altres nou. Al costat dels nous membres, ja formaven part de la Xarxa San Antonio, Casinos, Riba-roja, La Pobla de Vallbona, Llíria, Olocau, Vilamarxant, l’Eliana, Benaguasil, Marines, Serra, Gátova i Loriguilla(Camp de Túria); y Villar del Arzobispo, Gestalgar, Chelva, Pedralba i Domeño (la Serranía).

Després de la incorporació de 25 noves localitats a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere en l’última assemblea general celebrada el passat 14 d’abril, la Diputació de València ha entregat este dijous les plaques als representants dels nous membres de la plataforma de treball conjunt.

Gràcies a les noves adhesions, la xarxa provincial encarregada de lluitar contra la xacra social suma ja 188 ajuntaments, la qual cosa suposa el 70% dels municipis que formen la província de València.

La diputada d’Igualtat, Eli García, ha sigut l’encarregada d’entregar les plaques que distingixen als nous membres. A l’acte han acudit també les diputades provincials Dolors Gimeno, Mentxu Balaguer i Carolina Mengual i el diputat Ramiro Rivera, a més d’una dotzena d’alcaldes i alcaldesses de les localitats recentment adherides a la xarxa.

Estos ajuntamentspodransol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l’àrea d’Igualtat de la Diputació. Per a 2023, la convocatòria comptarà amb un total de 700.000 euros, la qual cosa suposa un increment de 100.000 euros respecte a la del passat any.

Així, des de 2018 es venen concedint ajudes econòmiques en règim de concurrència competitiva per als diferents projectes i campanyes relacionats amb la prevenció, detecció i lluita contra la violència de gènere, incloent-hi accions en matèria de coeducació, així com actuacions dirigides a l’erradicació de la prostitució. Enguany com a novetat s’inclouen les mesures del Pla Estratègic de la Dona en el Sistema Rural Valencià.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà