Olocau celebra aquest cap de setmana la Iberfesta

Aquest cap de setmana, Olocau serà l’escenari en el qual la cultura ibera tornarà a la vida amb la celebració de la Iberfesta. Un esdeveniment que atrau nombroses persones i que s’ha convertit en una data assenyalada en el calendari de festes no sols de la comarca del Camp de Túria, sinó també de la província i de la Comunitat Valenciana (clic en el següent enllaç per a descarregar el programa: https://bit.ly/41GmPvj).


Així, en la jornada de dissabte, a les 11:00 hores, tindrà lloc la inauguració, durant la qual es llegiran els discursos institucionals, i, a continuació, començarà la primera de les recreacions històriques de ‘La Llegenda de Nauiba’ amb la Boda Ibera. A la vesprada, es realitzarà el Ritual funerari iber i, en el matí de diumenge, la Gran desfilada, i la cerimònia i el banquet funerari o ‘silicernium’. Uns actes molt especials que comptaran amb la participació de veïns i veïnes, així com de la comunitat educativa del CRA Alt Carraixet – Col·legi Mestre Ferran Zurriaga.


A més, tots els assistents podran gaudir al llarg d’eixos dos dies d’un conjunt d’activitats variades i per a tots els públics, com la ‘Fireta dels Ibers’, el Mercat artesanal, els tallers didàctics d’arqueologia experimental, la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de València o el circuit de teatralitzacions participatives de ‘Les cinc proves de Nauiba’.


Igualment, hi haurà visites guiades al Puntal dels Llops i es podrà veure la Col·lecció Museogràfica de la Casa de la Senyoria, que, amb la seua ampliació, presenta actualment més de 100 peces originals de l’emblemàtic jaciment.
En definitiva, un cap de setmana cultural i lúdic amb una celebració única i inoblidable.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà