Sis detinguts i 130 quilos de marihuana confiscats a Camp de Túria

Les activitats es desenvolupaven en Bétera, Riba-roja, Nàquera i Beniparrell

Cinc homes i una dona d’entre 23 i 44 anys de nacionalitats albanesa, espanyola i veneçolana han sigut detinguts acusats de pertànyer a una organització criminal, per tràfic de drogues i per defraudació de fluid elèctric, en una operació en la qual s’han confiscat 130 quilos de marihuana.

També es va investigar per la seua implicació en els fets a una dona de 36 anys i nacionalitat colombiana.

La investigació va començar a mitjan novembre de 2022, quan una patrulla va alertar als investigadors sobre un immoble sospitós en el qual es trobaven diversos indicis que feien pensar que podria estar utilitzant-se per a la producció de marihuana.

Després d’iniciar la investigació, els agents van detectar cultius en els quals diverses persones s’encarregaven del seu manteniment, de la seua cura i de la recol·lecció de les plantes de marihuana.

Per part seua, un altre grup de persones s’encarregava de les gestions logístiques, com subministrar als anteriors, que vivien de manera precària, els queviures per a la seua subsistència, a més dels materials necessaris per a l’activitat delictiva.

A més, s’encarregaven de recollir la droga una vegada el cultiu havia arribat a la seua maduresa i transportar-lo a un segon punt utilitzat per a emmagatzemar la droga, protegir-la de possibles robatoris, preparar-la, adulterar-la i envasar-la per a la seua distribució.

Aquest magatzem, conegut en l’argot dels delinqüents com a “guarderia”, centralitzava la recol·lecció dels diferents cultius i establia els enviaments de grans quantitats.

Els capitostos de l’organització, que portaven un elevat nivell de vida, coordinaven habitatges i vehicles, emprant dades de terceres persones, per a poder actuar de forma aparentment impune.

Els investigadors van localitzar els sis punts en els quals es desenvolupaven totes les activitats: “jardineries”, “guarderia” i “direcció”, tots ells en Bétera, Riba-roja, Nàquera i Beniparrell.

Per això, just abans que realitzaren un enviament que estava llest per a eixir fora del territori nacional, es van efectuar entrades i registres en tots ells.

Així, es van confiscar uns 130 quilograms de marihuana, dels quals 40 es trobaven envasats i llestos per al seu transport fora del nostre país.

L’organització comptava amb sistemes de producció i logística d’empaquetat i envasat de gran valor econòmic i durant el registre dels habitatges es van confiscar dos turismes i dues motocicletes emprats per l’organització durant la seua activitat il·lícita.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 dels de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà