Compromís “decebut” pel Pla d’Inversions de la Diputació per al Camp de Túria

pau andrés

El diputat Pau Andrés reclama major transparència en el criteris i les quanties a cada municipi

El diputat provincial del Camp de Túria per Compromís, Pau Andrés, s’ha mostrat “decebut” pel Pla Obert d’Inversions de la Diputació 2024-2027 i ha reclamat major transparència en el criteris i les quanties destinades a cada municipi.

Segons el tambè portaveu de Guanyem a l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, la presentació hui a l’Auditori de Torrent “ha sigut poc més que un acte d’autopromoció de l’equip de govern de Diputació que no ha aclarit res als municipis del Camp de Túria ni la resta de comarques. A pocs dies del tancament de l’any, els pobles encara no poden planificar les seues inversions per al 2024”.

Des del grup Compromís de la Diputació destaquen, a través d’un comunicat, que sols s’han parlat de quanties globals del pla sense especificar quins són els criteris dedistribució dels fons. Això pot significar la desaparició d’importants incentius per a l’execució d’inversions sostenibles com eren que els municipis disposaren d’un Pla de Mobilitat Sostenible o d’un Pla Antifrau.

Compromís lamenta que darrere de l’anunci de l’augment de la dotació del Pla s’amague realment un reagrupament de subvencions que minore la quantia efectiva que reben els ajuntaments.

En relació a la inversió anunciada de 25,5 milions d’euros per al Camp de Túria en quatre anys, Andrés assenyala que “estem decebuts perquè no suposa cap increment significatiu respecte els més de 6 milions anuals que ja rebien els municipis amb l’anterior equip de govern progressista a la Diputació. Cal tindre en compte que els ajuntaments abans podien optar a un 8% més de fons amb les anteriors línies de subvencions que l’actual distribució agrupada. Això reduirà per tant la capacitat efectiva d’inversió dels ajuntaments de la nostra comarca.”

A més de l’opacitat en els criteris, Compromís ha valorat negativament el fet que la Diputació de València no anunciarà la dotació exacta per a cada municipi fins a principi de 2024. “Resulta incomprensible que en ple procés d’elaboració de pressupostos municipals, els ajuntaments valencians no coneguen quina serà la dotació de la Diputació per a realitzar les seues inversions”, ha conclòs el diputat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà