Obri al trànsit la CV-35 entre Titaguas i Aras de los Olmos

És la major inversió viària en la zona dels últims 34 anys

La Generalitat i els ajuntaments de Tuéjar, Aras de los Olmos i Titaguas, han inaugurat les obres de millora de la CV-35 entre tots dos municipis incloent la millora de rasant en el Alto de la Montalbana. Es tracta d’una de les reivindicacions veïnals i institucionals històriques de la zona sobre un traçat que vertebra aquesta zona de La Serrania i l’Alt Túria i que és punt de pas per a veïns, visitants i viatgers amb destinació al Rincón de Ademuz.

A l’acte inaugural ha acudit Vicente Dómine, secretari autonòmic d’Infraestructures i Transport, la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez, i els alcaldes de Tuéjar, Carlos Tarazón, Aras de los Olmos, Rafael Giménez, i Titaguas, Ramiro Rivera, a més de regidors i tècnics de l’empresa constructora Bertolín.

Millores en la CV-35
L’actuació duta a terme per la Conselleria va arrancar en 2016 amb la redacció del projecte i el compromís de l’anterior govern socialista de dur a terme la inversió. En 2021 es van licitar les obres resultant adjudicatària l’empresa Bertolín.

L’obra comprén tres trams. El primer correspon a l’àmbit de l’Alt de la Montalbana on s’ha construït un xicotet tram en variant que elimina del traçat de la carretera el canvi de rasant actual i es propicia un traçat coherent amb l’existent en l’entorn immediat de l’actuació.

El segon tram es localitza al sud del nucli urbà de Titaguas i correspon a l’execució d’una glorieta en el punt de confluència de les carreteres CV-35 i CV-345.

Finalment, el tercer tram és el tram interurbà de la CV-35, entre els nuclis de Titaguas i Aras de los Olmos, on es planteja un condicionament general de la carretera. Com a part de l’actuació s’han dut a terme diverses modificacions en planta coincidents amb les zones d’encreuament amb els barrancs de La Tejería i de El Regajo. En tots dos casos s’han proposat solucions millorant la seguretat del traçat i minimitzant la incidència sobre l’entorn.

En aquest tram totes les corbes en les quals les seues condicions geomètriques l’exigeixen estan dotades de ‘sobreancho’ de calçada, per a permetre l’encreuament de dos vehicles pesants i tots els camins rurals que connecten actualment amb la CV-35 mantindran la seua connexió. En els talussos de terraplé generats per l’actuació es procedirà a revegetar la totalitat dels mateixos mitjançant hidrosembra.

A nivell comarcal, aquestes actuacions s’emmarquen en el pla de millora integral de les vies comarcals plantejat des de l’anterior govern socialista de la Generalitat i la Diputació de València, amb millores també en els accessos a Toixa, amb la nova rotonda d’accés a la població, la CV-345 entre Titaigües i Alpont o la connexió Higueruelas-La Yesa, amb la millora també de la CV-345 per Alto de la Nevera o la via de connexió entre Chelva i el límit de la província.

“Estem parlant de prop de 15 milions d’euros en millores viàries en la zona”, explica Ramiro Rivera, alcalde de Titaguas i anterior diputat de Desenvolupament Rural. “Concretament la millora de la connexió entre Titaigües i Aras de los Olmos suposa la major inversió en infraestructures viàries en la zona en els últims 34 anys”
“Ara reivindiquem a la Generalitat que mantinga la mateixa sensibilitat amb la zona i duga a terme el tram restant de carretera fins al límit provincial amb Cuenca”, subratlla Rivera.

“El nostre objectiu sempre ha sigut i serà dotar a la nostra comarca de les millors infraestructures i dia a dia lluitarem per això, donant veu i sentit a les reivindicacions dels veïns de l’Alt Túria i les seues necessitats bàsiques”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà