La salut mental entra als instituts de Camp de Túria

Primera jornada en el IES La Vereda de La Pobla

La salut mental, la gestió de les emocions, les addiccions i la recerca de la felicitat han estatels temes centrals de la I Jornada de Salut Mental, organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria juntament amb l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona a l’IES La Vereda.

El tècnic de Joventut de l’ens supramunicipal amb tècnics del Programa PRISMA, Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria, personal del centre docent i de l’ajuntament han col·laborat per oferirals alumnes tallers de gestió de les emocions, motivacionals, sobre addiccions, esports saludables i recerca de la felicitat.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), entre un 10 i un 20% dels adolescents europeus pateixen algun problema de salut mental o de comportament. Al voltant de dos milions de joves pateixen a Europa trastorns mentals, en diferentgrau de severitat. Aquestes xifres serveixen per recordar que el cuidat de la salut mental de les persones jovesés en qualsevol societat un imperatiu per a la construcció del futur.

La protecció de l’autoestima i el desenvolupament del potencial intel·lectual i emocional dels i les joves són una responsabilitat que afecta a tots els actors socials. Aquest monogràfic aspira a contribuir al millor coneixement sobre els problemes relacionats amb la salut mental dels adolescents i joves que serà, molt prompte, la de tota la societat.

L’adolescència i la primera joventut és per a qualsevol persona una època de constants canvis en tots els ordres. La consciència, el llenguatge, el pensament, l’afectivitat, la percepció, l’atenció, el judici i la intel·ligència es troben en ple desenvolupament.

Tots els canvis fisiològics, emocionals, escolars o familiars, sónviscutscom una experiència nova, important, significativa, esplèndida o, a vegades, traumàtica. En l’adolescència la transició ho és tot i el mónésnou cada dia; això fa a l’adolescent sensible i especialment permeable a gairebé tot; al bo i saludable i al que no ho éstant o res per a la seua salut.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà