La Diputació subministra a 131 biblioteques llibres de memòria democràtica

llibres

Ha remés des de 2016 més de 10.000 exemplars de 100 títols

La delegació de Memòria Democràtica de la Diputació de València continua en el seu projecte per a fer arribar la recuperació de la història a totes les localitats de la província. La incorporació de diversos municipis nous, a través de les seues biblioteques, ha permés que la Diputació ja envie packs de llibres sobre memòria democràtica a 131 pobles i ciutats, amb una població consumidora potencial de més de dos milions de persones.

L’àrea dirigida per la vicepresidenta primera, Natalia Enguix, dona continuïtat així a un projecte titulat ‘La Memòria a les Biblioteques’, que es va iniciar fa un parell de legislatures amb l’objectiu de “dotar a tots els veïns i veïnes de la província de València de recursos bibliogràfics i informatius que els permeta conformar un relat complet, contrastat i científic sobre la història de la lluita per la democràcia, les llibertats i els drets humans al nostre país”, adduix Enguix.

A més, l’àrea de Memòria Democràtica perseguix amb la proposta que tots els ciutadans tinguen la possibilitat d’accedir, en igualtat d’oportunitats, a la cultura, la informació i el coneixement, sense importar allà on residisquen.

La Diputació busca evitar duplicitats a les biblioteques i per això abans de l’enviament dels packs es fa un treball previ de consulta dels fons locals. En total, des que va nàixer la proposta, s’han enviat 700 lots de llibres, amb una inversió que supera els 100.000 euros.

Les xifres parlen de 10.000 exemplars d’al voltant de 100 llibres diferents, que inicialment s’enviaven a unes 90 localitats però que, donat l’èxit de la proposta, ja arriben a més de 130.

La delegació de Memòria Democràtica ha aconseguit, a més, que existisca una gran diversitat territorial, amb presència en totes les comarques de la província. Destaquen, pel nombre de biblioteques que reben els packs de llibres, la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, l’Horta Nord i el Camp de Túria.

En els últims mesos s’han sumat a la proposada municipis com Foios, Bocairent, Atzeneta d’Albaida i Moixent.

“Cap municipi, des que va començar la proposta, s’ha donat de baixa, la qual cosa demostra la fidelitat a la iniciativa. Està ben dissenyada, la Diputació costeja fins i tot l’enviament, per la qual cosa és molt beneficiosa per a les biblioteques i per tant per als veïns i veïnes que disfruten d’estos centres de cultura”, afig la vicepresidenta primera, Natalia Enguix.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà