La infància pren protagonisme en Riba-roja amb el ‘Projecte Llar’

El Castell acull una trobada de l’alumnat dels col·legis Cervantes, Eres Altes, Mas d’Escoto i Camp de Túria

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, en col·laboració amb l’Associació Ítaca-ASC, a través d’una subvenció de la Generalitat, ha desenvolupat, amb els alimnes de sext de primària dels col·legis del municipi, un projecte d’educació de participació infantil.

El projecte, titulat “Projecte Llar” s’ha desenvolupat en diferents sessions on la infància ha hagut d’imaginar-se un món sense adults i a partir d’ací construir el seu municipi ideal.

El Castell de Riba-roja va acollir ahir una trobada de tot l’alumnat de sext de Primària participant dels CEIP Cervantes, Eres Altes, Mas d’Escoto i Camp de Túria, on van exposar i van debatre les seues propostes. La inauguració de l’acte per part de l’alcalde, Robert Raga va donar pas a la reunió per grups d’estudiants, on van consensuar els temes a abordar i van triar un portaveu per a exposar les diferents propostes, les quals van debatre i van treballar en diferents espais del Castell durant la jornada.

Per a finalitzar, ja a la vesprada es van asseure per comissions i els portaveus van exposar les conclusions adoptades amb l’objectiu d’oferir una imatge ideal del seu municipi.

Finalment, la regidora d’Educació, Infància i Adolescència, Eva Lara va concloure la jornada dirigint-se a l’alumnat per a explicar-los les seues funcions com a edil i com es prenen les decisions en les diferents àrees.

A més va traslladar l’agraint i felicitació a l’alumnat per la seua implicació i esforç. “Estes dinàmiques són fonamentals perquè l’àrea d’Infància aconseguisca el seu objectiu: donar veu als xiquets i xiquetes de Riba-roja i afavorir ambients democràtics de participació”- va concloure Lara.

Esta trobada ve precedit pel treball realitzat en cada centre on l’alumnat, es va organitzar per regidories, la qual cosa els va permetre treballar per àrees d’interés i després generar espais per a obtindre una visió global del municipi.

Durant els mesos de novembre i desembre han treballat mitjançant metodologies participatives i cooperatives, qüestions com el funcionament de l’Ajuntament, els valors democràtics, com ha anat canviant el municipi al llarg del temps, el treball en equip i la visió infantil. Tot això, sota la premissa que els adults s’havien adormit, i la infància ha hagut d’organitzar-se i fer propostes, coordinats en reunions, sobre com els agradaria millorar el seu municipi. Durant la setmana passada, del 29 de gener al 2 de febrer, els centres participants van assistir al Saló de Plens de l’Ajuntament per a presentar el seu treball i conclusions, amb la presència de la regidor, Eva Lara, els monitors d’Ítaca i el professorat implicat.

La realització d’este projecte permet conéixer què els preocupa la infància i quines accions es poden dur a terme des de l’ajuntament per a cobrir estes necessitats i també facilita que els xiquets i xiquetes coneguen els recursos que es disposen des del consistori.

A més, fomenta la presa de consciència de ciutadania activa per part de la infància, ja que estan opinant, argumentant i decidint, des de la seua visió però amb una mirada global, com volen que siga el seu municipi.​

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà