La Mancomunitat Camp de Túria paralitza el procés de conversió a àmbit comarcal

Lola Celda votación ple Mancomunitat Camp de Túria

Davant l’enfrontament continu i de xoc de PP

El PSPV-PSOE, al costat de la resta de forces polítiques que conformen l’equip de govern en la Mancomunitat Camp de Túria, ha decidit paralitzar el procés d’avanç cap a la mancomunitat d’àmbit comarcal. Una decisió que s’ha vist abocada davant el xoc i enfrontament continu dels partits governats pel PP, segons han manifestat fonts socialistes.

El procés es va iniciar als ajuntaments durant l’any 2022 i després de les decisions dels governs del PP, encapçalats per Benaguasil i Domeño, “de boicotejar el procés incomplint la necessitat d’aprovar els estatuts d’àmbit comarcal en els seus respectius ajuntaments s’ha pres la decisió de deixar sobre la taula la qualificació d’àmbit comarcal”, apunten des del PSPV.

“Cal recordar que va ser el Govern de Ximo Puig el que va impulsar la llei de mancomunitats (21/2018); una normativa capaç de dotar amb més recursos econòmicament als ens supramunicipals i al mateix temps encomanar-los més delegacions. Però el govern de l’actual president de la Generalitat ha decidit no dotar pressupostàriament aquesta llei i per tant deixar-la sense efecte”, ha explicat la secretària general del PSPV a Camp de Túria, Lola Celda en un comunicat.

Es tracta, en definitiva, “de seguir ancorats en el passat, amb uns estatuts de l’any 1981 que necessiten actualitzar-se, perquè el PP utilitza la mancomunitat per a fomentar odi i crispació. El grup popular no és capaç d’aportar i treballar coordinament per a beneficiar a la població de Camp de Túria. Només busca la baralla sense entendre el sentit principal de la Mancomunitat: millorar la vida dels veïns i veïnes de la nostra comarca”, ha la també diputada provincial socialista.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà