La Mancomunitat celebra els 25 anys del Centre d’Educació Ambiental

mancomunitat

L’ens supramunicipal col·labora amb el CEACV per a la sostenibilitat en Camp de Túria

La Mancomunitat Camp de Túria ha assistit hui a la celebració del 25 aniversari del CEACV (Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana), depenent de la Conselleria de Medi Ambien. Un organisme amb el qual la Mancomunitat porta anys col·laborant en l’adhesió de campanyes per a la sostenibilitat en la comarca del Camp de Túria en l’anomenada fitxa de compromisos per a l’acció.

Durant aquests anys, el CEACV continua sent el centre de referència de l’educació ambiental en la Comunitat Valenciana per a formar, informar i sensibilitzar al conjunt de la societat valenciana sobre els diversos aspectes de la gestió del medi ambient.

La celebració s’ha realitzat en la seua seu central situada en l’Alqueria dels Frares, un antic habitatge propi de les planes costaneres de la Comunitat Valenciana, que data de finals del segle XVII i que es troba dins del terme municipal de Sagunt, en els límits del Marjal dels Moros, espai natural de la xarxa Natura 2000.

A l’acte ha acudit el personal tècnic del departament de Promoció Econòmica i Ocupació de la Mancomunitat Camp de Túria i membres del PACTE Camp de Túria, un projecte de la Mancomunitat Camp de Túria inclòs en el programa Avalem Territori, finançat per Labora i el Ministeri de Treball i Economia.

Han estat presents Jorge Blanco, director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la directora del CEACV, Anna Pons, qui han donat la benvinguda a aquesta celebració. També ha estat present Salomé Pradas, consellera de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, l’alcalde de Domeño, Francisco Gómez, i el president del Consorci València Interior, Paco Gómez.

Des de l’ens supramunicipal i el CEACV es fomenta la sensibilització de la ciutadania de la comarca Camp de Túria en matèria de medi ambient. Aquestes accions es basen a conscienciar sobre el canvi climàtic, oferir les eines indispensables per a la lluita contra l’escalfament global i agilitar i facilitar la transició energètica i l’ús racional dels recursos naturals, entre altres coses.

Aquesta jornada ha coincidit amb el 30è aniversari del dia del Medi Ambient, dirigit pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), establit per primera vegada per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1972. El seu objectiu principal és fomentar la conscienciació, sensibilització i l’acció a nivell mundial en favor del medi ambient.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà