Final del Curs 2024 per a l’alumnat del PFCB Camp de Túria

Són els Programes Formatius de Qualificació Bàsica que imparteixen les especialitats d’electromecànica i carrosseria

Els alumnes i professorat del Programa de Formació i Qualificació Bàsica (PFCB) Camp de Túria han celebrat un emotiu final de curs 2023-2024. En aquesta cerimònia significativa, 30 alumnes han conclòs amb èxit la seua formació, rebent cadascun un diploma de reconeixement pel seu esforç i dedicació al llarg d’aquest període. L’acte, també va comptar amb l’assistència de tècnics d’Orientació del Pacte Camp de Túria.

Aquests alumnes són joves d’entre 16 a 21 anys de la comarca que han abandonat l’ensenyament reglat sense haver aconseguit els objectius previstos en l’Educació Secundària Obligatòria. No obstant això, han aconseguit completar els dos cursos que ofereix el PFCB Camp de Túria, adaptats a les seues necessitats específiques: un d’Operacions Auxiliars de Manteniment de Carrosseria de Vehicles i un altre d’Operacions Auxiliars de Manteniment en Electromecànica de Vehicles. El professorat de tots dos cursos ha proporcionat una formació integral amb una duració total de 960 hores, complementades amb 90 hores de pràctiques en empreses locals. Aquesta combinació de teoria i pràctica ha sigut fonamental perquè alguns dels estudiants ja s’hagen inserit en el món laboral, havent sigut contractats en diverses empreses de la comarca Camp de Túria.

Els tècnics d’Orientació del Pacte Camp de Túria han oferit una xarrada informativa als alumnes, explicant els beneficis laborals que aquest programa ofereix. Des de la Mancomunitat Camp de Túria i el Pacte Camp de Túria, es duen a terme plans d’ocupabilitat que cerquen millorar l’orientació en l’ocupació. Aquests plans inclouen assessorament per a entrevistes de treball, l’elaboració de currículums i la creació d’itineraris individualitzats, personalitzats i integrats que s’ajusten a les necessitats específiques de cada persona.

A més, es proporciona ajuda per a la inscripció en el programa Garantia Juvenil, una iniciativa europea que facilita l’accés al món laboral a joves d’entre 16 i 30 anys. Aquesta eina és especialment valuosa per als alumnes del PFCB, ja que els permet construir un futur professional sòlid. L’objectiu principal de la Mancomunitat i el Pacte és millorar l’ocupabilitat, oferint les eines adequades per a cobrir les seues necessitats formatives i professionals, i així facilitar l’obtenció d’una ocupació digna i de qualitat.

La Mancomunitat Camp de Túria també actua com a intermediadora laboral i posa a la disposició dels interessats el seu Portal d’Ocupació, on es poden consultar totes les ofertes disponibles a la comarca. Aquest portal és una eina essencial per a connectar als joves amb oportunitats laborals que s’ajusten als seus perfils i expectatives.

El tancament d’aquest cicle formatiu no sols representa la fi d’una etapa educativa per a aquests joves, sinó també el començament de noves oportunitats i desafiaments.

La dedicació i l’esforç demostrats pels alumnes durant l’any han sigut reconeguts i celebrats, subratllant la importància de la formació contínua i la inserció laboral en el seu futur desenvolupament professional.

Per a més informació sobre els programes i activitats de la Mancomunitat Camp de Túria, els interessats poden visitar el nostre lloc web, acudir directament a les nostres oficines, o telefonar al número 962798150 ext. 2.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà