La Mancomunitat assegura els serveis socials mancomunats

Enguany finalitza el contracte programa 2021-2024

A punt de finalitzar el contracte programa 2020-2024, la Mancomunitat continua treballant per a continuar oferint tots els serveis als municipis que comparteixen el projecte social de base i especialitzat. Serveis que en cap circumstància s’han deixatd’oferir en cap municipi gràcies a la col.laboració i solidaritat intermunicipal i al treball dels tècnics especialistes dels diferents programes.

Este treball conjuntde l’equip multidisciplinar de técnics i els municipis fa possible l’atenció a situacions de vulnerabilitat i a les emergències socialsamb totes les garanties, inclús en moments com l’actual en què les administracions estan immerses en processos d’estabilització dels llocs de treball que generen incerteses i un increment de la  mobilitat laboral.

La finalització del contracte programa actual i la posada en marxa del nou (2025-2028) també requereix la suficient garantia jurídica que faça possible una transició serena per així també garantir el millor dels serveis cap a la ciutadania.

Per a assegurar la continuïtat dels serveis s’estàrealitzant la redacció de les bases de les borses d’ocupació necessàries per a nodrir als diferents programes del personal suficient i adequat, programes que s’iniciaran de nou en 2025 amb els professionals necessaris i determinats per la llei de serveis socials de la Comunitat Valenciana i amb la premissa de la sostenibilitat de la Mancomunitat Camp de Túria i dels municipis que la integren.

Amparo Navarro, presidenta de la mancomunitat Camp de Túria, ha destacat que “des de la Mancomunitat es treballa incansablement per poder dotar de personal als serveis socials de base i especialitzats que actuen en els municipis de la comarca i sempre d’acord amb la legalitat vigent”.

Navarro ha posat en valor l’importancia de mancomunar els serveis social de base (els dels pobles menors de 5.000 habitants) que “va suposarun abans i un després en l’atenció a la ciutadania més necessitada, vulnerable i en risc d’exclusió. La solidaritat i treball conjunt entre municipis va fer possible una atenció més pròxima i continua a la ciutadania i és per això, que en un moment delicat, el municipi de Nàquera va unir-se a la resta de pobles menuts: Benissanó, Domeño, Gátova, Marines, Loriguilla, Olocau i Serra en l’atenció social bàsica, a la proximitat i al treball conjunt”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà