Davant l’enemic invisible, junts eixirem

Paco Garcia, Gabinet Presidència Corts Valencianes

Ningú de nosaltres havia viscut una situació com esta, pot ser els nostres majors en quan a la restricció de llibertats i subministraments en la dictadura. Després de 40 anys de democràcia semblava que tot estava fet i tot superat, però la realitat és mes crua del que pensem i quan menys esperàvem, un enemic ens ha cridat a la porta de casa, un enemic invisible i silenciós. Primer pensàvem que era una cosa llunyana, que estava passant a l’orient, però de sobte ens l’hem trobat cara a cara als nostres carrers, pobles i ciutats.

Ara cal combatre’l. I per fer esta ofensiva tenim algo que hem anat construint, edificant i mantenint en estes quatre dècades democràtiques, com són els  serveis públics, els de totes les administracions, tant l’estatal com l’autonòmica i local. I dins eixos serveis públics destacarem el de la Sanitat Universal, les Polítiques Socials inclusives, la Seguretat i les Emergències, unes eines potents i amb grans persones professionals que són la millor defensa que podríem desitjar ens un moments crítics i d’incertesa com estos.

Junt a estos serveis, ens hem adonat que la superfluïtat havia envoltat les nostres vides, i ara mes que mai, valorem que els sectors primaris de l’agricultura i la ramaderia, també la pesca, continuen a peu d’obra i garantint el subministrament a la població. Sense ells, esta crisi tampoc es podria superar.

Segurament en les pròximes setmanes vorem decisions encertades i no tan encertades, totes elles preses des del rigor científic i la bona voluntat. Hem de tindre clar que junts eixirem d’esta, però amb responsabilitat, coordinació i col·laboració, adoptant les mesures d’autoprotecció i protecció dels nostres essers volguts. Des de l’intern de cadascú, aportem solucions i iniciatives que ajuden a superar este temps amb la normalitat que pogam, ja hi haurà temps per al debat.

El valencià, som un gran poble que unit hem sabut fer front al llarg del temps a l’adversitat, amb ingeni, coratge i afany de superació, amb un to festiu i jocós innat en la ciutadania valenciana. No hem tingut Falles, ni Magdalena, ni tindrem Setmana Santa o Pasqua, però no ha falta la música, el color, l’harmonia i el bon humor, elements necessaris en estos moments d’apatia.

Este enemic invisible no sols afecta la salut, també està atacant altre pilar fonamental, l’economia. La quarantena ha fet que molts sectors i xicotetes i mitjanes empreses comencen aplicar ERTES als seus treballadors, també algunes multinacionals. No es sap calibrar a hores d’ara quins efectes futurs tindrà este aïllament i tancament d’indústries, negocis i despatxos professionals, esta serà sense dubte una segona batalla que haurem de lliurar.

Estes són algunes reflexions que ens venen al cap a multitud de persones davant la irrupció inesperada d’este enemic invisible del COVID19. Possiblement hi ha moltes preguntes sense resposta i moltes respostes que sabíem i ara ens han canviat les preguntes. És moment de fer pinya, treballar des de la unitat i seguir les instruccions que es vagen dictant les autoritats competents, donant tot el suport i mitjans materials a les persones i col·lectius de professionals que dia a dia arrisquen la seua vida per salvar la nostra. A totes i tots ells, moltes gràcies per estar ahi!! #TotAniraBé #JuntsEixirem

1 Comment
  1. Yo tinc els estudios primaris.no soc me5cha ni enfermera pero me agradaría molt ayudar en lo posible a la gent necesitada a cambit de res me ofrecía voluntaria perque en estos momentos ni ha gent que de veritat he ho necesita y no he ho fui per vergoña.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà