Per un pla de re activació econòmic i social

Paco Garcia, gabinet Presidència Corts Valencianes

Els nostres pobles i ciutats es troben en un punt d’incertesa total. Ningú sap com evolucionarà la pandèmia en les pròximes setmanes o mesos, si el confinament haurà sigut el bàlsam necessari per aturar-la o si la nova obertura portarà nous casos. Un escenari que obri més interrogants que respostes.

Es innegable que les economies a xicoteta escala van a ser les mes sacsades i colpejades per esta crisi sanitària, també grans empreses valencianes veuran els efectes de la multitud d’ERTOS que s’han tramitat al llarg d’este últim mes i mig, on milers i milers de treballadors i treballadores han deixat temporalment els seus llocs de treball per solidaritzar-se en un confinament mai vist per la societat valenciana.

A nivell individual, també es va a notar com l’escletxa social es fa mes gran i famílies que ja de si teníem problemes per arribar a fi de mes, esta nova conjuntura les pot situar en espais d’exclusió, els quals cal aturar i redreçar des de la solidaritat i el treball valent de les administracions. Situant el rescat de les persones per sobre dels interessos econòmics, així com de les especulacions espúries en estos moments tant delicats.

Si s’ha d’eixir d’esta crisi, s’ha de fer sobre la base de la cooperació, la col·laboració i aprofitant el moment conjuntural per assentar les bases socials i econòmiquesd’una nova era.

En eixa línia, tant el Govern valencià com les diferents administracions locals estan en estos moments treballant en dur endavant un Pla de re activació. Un pla que necessitarà de tots els consensos i la participació dels sectors socioeconòmics i experts, els quals de segur aportaran el millor de si mateixos per cosir novament el teixit productiu valencià.

En este trajecte de re activació, cal que ningú es quede enrere. Per tant, es tindran que posar tots els esforços i voluntats en l’objectiu comú d’armar noves estructures i models de convivència que servisquen per afrontar els nous reptes que ens va a deparar el segle XXI.

Som conscients que no serà fàcil. Qui pense que tindrà totes les solucions segurament serà el primer en equivocar-se, ja que vivim en un mon global, canviant i voluble, on els escenaris es transformen dia a dia.

Esta pandèmia ha sigut una xicoteta mostra de lo feble que pot ser la raça humana, on hem de visualitzar que no podem abusar de la mare terra i espoliar-la com si no hi haguera demà. Hem de pensar en nous sistemes de producció, més verds i sostenibles, que creen ocupació, benestar i garantisquen la sostenibilitat dels recursos. Eixos han de ser els principis que han de regir qualsevol pla de re activació. Junts eixirem!!

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà