Unitat i força des de la pluralitat

Paco García Latorre

Paco Garcia, Gabinet Presidència Corts Valencianes

Estos dies s’ha celebratel Debat de Política General, on s’aprofita l’inici del curs polític per renovar forces, establir objectius i on es contraposen les ideesper fer del nostre territori un lloc ple d’oportunitats i de projectes de vida.

Segurament, un dels baròmetres que millor estableix la salut d’un Govern és la seua gestió al capdavant dels diferents departaments,  la capacitat d’innovació propositiva i els consensos i acords que s’adopten en cada moment determinat. Un fet que el Govern del Botànic compleix amb escreix, ja que ha fet de la diversitat i de la pluralitat política un element positiu i de fortalesa que projecta estabilitat i unitat des de la diferència.

La societat valenciana es diversa, ni tot és blanc ni tot és negre, els matisos i les tonalitats són importants. També ho és la política. Per tant, cal desdramatitzar la diferència. En tot cas, cal utilitzar-la per millorar la proposta, ja que amb la incorporació i debat previ de les idees que provenen de cadascuna de  les cosmovisions polítiques, sempre el resultat serà millor que el monolitisme i pensament únic sectarique algunes forces retrògrades volen tornar a imposar.

Hem vist com el Botànic ha canviat la vida de milers i milers de valencians. Com ha situat en el centre del debat el benestar de les persones per sobre de grans obres faraòniques o grans esdeveniments, que l’únic que han fet en el passat ha sigut escurar la butxaca als valencians,

Som una referència amb el nou model de benestar social. Una proposta que es pionera a tot l’Estat Espanyol i que supera fins i tot a molts estats de La Unió Europea, on s’ha dissenyat un sistema de protecció potent i de resposta, que ha aconseguit implementar-se des de la base municipal i capilaritzar-se en un període breu de temps, donant grans resultats i sent el mirall on reflectir-se altres Comunitats Autònomes.

En la mateixa línia, s’ha impulsat el New GreenDeal (El Pacte Verd Valencia), fent de la nostra terra un motor econòmic des del respecte al medi ambient i als sistemes naturals que ens envolten. Amb energies verdes, mobilitat sostenible, recuperació de la industria, agricultura competitiva i ecològica, protecció del nostres parcs naturals i l’impuls de l’economia circular.

La força del Botànic ens ha portat a ser una societat educadora, amb la construcció de nous centres amb el Pla Edificant, la creació de noves unitats de 2-3 anys, la implantació del xarxa llibres i generant un sistema d’educació crític e innovador que posa en el centre de les polítiques a l’alumnat.

Econòmicament seguim reivindicant un finançament just per consolidar, crear i eixamplar el teixit productiu valencià, on la generació d’ocupació, sobretot juvenil, siga una prioritat màxima. Tenim potencial i a grans professionals que fan d’esta terra un espai d’oportunitats.

I tot això ho podrem potenciar si es fa des de l’enteniment, la unitat i respectant la pluralitat de visions. El futur és nostre, tot depèn de com el construïm.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà