La nova cara de la justícia a Llíria

Paco García Latorre

Paco Garcia Latorre, diputat autonòmic de Compromís

Ho hem aconseguit!! Iniciem les obres de construcció del nou Palau Justícia a Llíria.

El Govern del Botànic ha donat resposta i amb una inversió de 15,5 milions d’euros, el Partit Judicial comptarà amb una instal·lació moderna del segle XXI, sostenible, eficient i que serà  la nova cara de la justícia valenciana.

Estos dies, vaig tindre la sort com a diputat autonòmic de Compromís d’acompanyar a la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, junt a l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, membres del Govern local i de la seu del partit judicial, a donar el tret d’eixida a la construcció del que serà el nou Palau de Justícia de Llíria, que donarà servei a la comarca del Camp de Túria i La Serrania.

Segons ha destacat la consellera, la nova seu judicial estarà a l’alçada que la Ciutat i el partit judicial es mereix. Esta serà la nova cara de la justícia valenciana, amb infraestructures inclusives, eficients i segures, que posen a les víctimes en el centre i garantitzen la comoditat dels usuaris, així com la qualitat del treball al personal que presta serveis en la mateixa.

És una instal·lació que va arrancar en l’anterior legislatura, quan vàrem dissenyar des del Govern de la Generalitat tot un pla d’inversions que servirà de base per traure a la Justícia Valenciana de la foscor i deteriorament en la que es trobaven desenes de seus judicials i la posarem en l’avantguarda del segle XXI.

Amb l’inici de les obres de construcció es materialitza una reivindicació històrica, creant una seu dotada amb les noves tecnologies, adaptada a les necessitats dels col·lectius professionals que l’usen diàriament i treballen en ella, a més de facilitar un millor servei a la ciutadania d’un partit judicial que atén a més de 170.000 persones repartides en 41 localitats.

S’ha treballat durant més de tres anys per poder tramitar tot l’expedient de redacció del projecte i després la licitació de l’obra. I ara, ho hem aconseguit!! Ja no es col·loquen primeres pedres, sinó que s’inicien les obres de construcció d’esta nova seu, que en un termini de prop de 2 anys estarà a punt per fer-la servir.

És un moment històric per a la ciutat. Per a les dos comarques i per als professionals i usuaris de la justícia valenciana, consolidant la capitalitat administrativa de Llíria com a punt de referencia supra comarcal. El Botànic es garantia d’un treball rigorós, constant i eficaç, i el tindre este nou Palau de Justícia és la mostra.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà