Comencem un nou curs

Paco García Latorre

Paco Garcia Latorre, diputat autonòmic de Compromís

Les nostres localitats s’omplin de nou amb el bullici dels escolars acudint al seu centre escolar. Veiem els pares i mares portant als menuts, que ja van carregats amb les seues motxilles i un mut d’il·lusions per tornar a veure els seus amics i amigues de pupitre i jugar al pati.

També acaba l’estiu i reprenem un nou curs polític. Deixem enrere un mes d’agost on per desgràcia hem tornat a veure els nostres boscos en flames, on la incidència del canvi climàtic es cada cop mes colpidora, tant en temperatures extremes de calor com en manca d’humitat.

Des de l’àmbit polític no s’ha pràcticament descansat, preparant un nou curs, agafant perspectiva d’allò que s’ha fet i el que resta pendent de cara a la nova etapa de treball que ens depara a partir d’ara. El Consell del Botànic ha fet el seu seminari on s’han repassat els compromisos adquirits i els que s’han complit amb un grau d’execució molt elevada.

Sense dubte, este nou període està marcat per la re entrada als col·legis. On des de la Conselleria d’Educació s’ha fet un treball intens que, moltes voltes sembla normal, però, què si ho posem en comparació amb altres autonomies de l’Estat és extraordinari quan veiem que tenim educació gratuïtat a partir de 2 anys, llibres a tot l’alumnat sense cost (prop de mig milió), 70 mil alumnes amb menjador gratuït, sumem a més professorat i substituïm barracots per escoles, obrint 31 nous centres en 2022. Amb unes escoles inclusives, igualitàries, diverses, sostenibles, verdes, noves i resilents a tot arreu del País Valencià.

Però, hi ha dos línies que van a ser importants i clau de cara a este futur immediat: el poder donar una resposta a la emergència social i que no es deixe a cap persona enrere; i una segona que ha d’adreçar-se en donar resposta a l’emergència climàtica, amb una agenda verda i sostenible valenciana que el Consell ja ha posat en marxa a través de la tramitació parlamentària a Les Corts. Amb noves ajudes a l’agricultura i ramaderia, el canvi de model productiu, les energies renovables, la producció ecològica, els mercats de proximitat i la re valorització de la industria agroalimentària valenciana.

Iniciem un curs amb incerteses mundials i geopolítiques, però també amb la certesa que tenim un Govern de coalició plural i divers que ha demostrat ser el més estable, fort i dinàmic de la democràcia recent. Que actua en temps real sobre problemes reals.

La nostra Comunitat està sent referent de polítiques valentes i decidides que demostren que la sobirania popular resideix en el poble i no en les grans fortunes i oligopolis. Ho vàrem veure en la crisi de la rajola i en la financera, on els governs de torn intentaren salvar als de sempre, mentre que en esta nova crisi sanitària els valencians hem demostrat que es poden fer grans transformacions socials, econòmiques, educatives i medi ambientals actuant a xicoteta escala. Però sempre pensant en les persones.

Som un poble creatiu, acollidor i generador de noves oportunitats. Aprofitem la conjuntura i seguim avançant.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà