Olocau inicia el servei de transport entre el nucli urbà i les urbanitzacions 

Horarios

Amb parades a Pedralvilla, Pla de la Torre, La Lloma/Picapedra, Els Puntals i Pla de Marco 

El pròxim dilluns 19 de setembre, i coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, es posarà en funcionament la nova línia de transport públic gratuït entre el nucli urbà i les urbanitzacions d’Olocau mitjançant una furgoneta elèctrica de 8 places (7 passatgers i el conductor).. 

D’aquesta manera, s’oferirà als veïns una alternativa sostenible per als seus desplaçaments pel terme municipal, ja que hi haurà parades a Pedralvilla, Pla de la Torre, La Lloma/Picapedra, Els Puntals i Pla de Marco.

El vehicle tindrà eixides des del carrer Regne de València de Pedralvilla i des del Parc de la Carrasca, i l’horari abastarà matí i vesprada de dilluns a divendres i el matí dels dissabtes. A més, hi haurà un servei addicional els dijous per a facilitar la connexió amb la línia Gàtova-Llíria pel dia de mercat en la capital de la comarca.

Des de l’Ajuntament han comunicat la disposició de la corporació municipal a escoltar propostes per a afegir o modificar parades i hores de pas en el futur amb el propòsit de millorar la nova línia de transport. 

El servei el prestarà Antonio Jurado Armenteros, incorporat a la plantilla municipal a través del programa d’ocupació EXPLUS de Labora per a un període de 12 mesos a jornada completa mitjançant una subvenció de 22.951,32 euros complementada amb 2.476,79 euros de fons propis de l’Ajuntament.

Pel que fa al vehicle, la furgoneta ha tingut un cost total de 68.970 euros, finançats amb una ajuda de 45.500 euros del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 concedida al GAL Túria-Calderona i amb 23.470 euros de fons propis de l’Ajuntament. 

L’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, s’ha mostrat “molt satisfet”, perquè “hem configurat un ampli horari i un llistat de parades pensat per a millorar les connexions entre els diferents nuclis de població”. Així mateix, ha destacat que el fet que el servei siga 100% elèctric “mostra l’aposta de l’Ajuntament per les energies renovables i la sostenibilitat”. “Es tracta d’un exemple més del treball que la corporació porta realitzant des de fa anys per a aconseguir un transport públic de qualitat a Olocau i que continuarà amb la demanda a la Conselleria de Política Territorial de la recuperació de la línia Gátova-Bétera i de l’ampliació d’horaris de la línia Gátova-Llíria”, ha afegit.  

Paradas transporte
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà