Huit anys, huit pressupostos de la GVA

Paco García Latorre

Paco Garcia, diputat autonòmic de Compromís 

Esta setmana es presentaven els huitens Pressupostos de la Generalitat per a 2023. Uns comptes d’un Govern del Botànic que continua generant solvència, confiança i atrau inversions. Però amb una clara vocació de seguir lluitant diàriament pels interessos del valencians.

Tenim un gran potencial com a poble i com a País. L’economia valenciana continua lasendade la modernització i del creixement iniciada en 2015, impulsant noves iniciatives, programes i línies de treball que  es fan des del diàleg, la concertació social i empresarial, escoltant als nostres treballadors i treballadores, als autònoms, a les xicotetes i mitjanes empreses, als professionals i al comerç de proximitat.

Apliquem en este nou pressupost el nou concepte de la “Econovida”, l’economia al servei de les persones. Perquè econovidasignifica això:Cuidar a les persones, protegir la nostra terra, a les classes treballadores i també als sectors productius.

El treball, la industria valenciana i l’energia com a pilars i eixos de l’estructura econòmica que ens ha d’impulsar cap al futur. S´ha dissenyat un pressupost expansiu, tot i estar en una tessitura complicada, compromès amb el teixit productiu valencià, no amb els mes rics, ni amb els grans oligopolis. Uns números que continuen avançant en la reconstrucció i la creació d’oportunitats, fent una gran aposta per l’ocupació i formació juvenil.

S’impulsa l’emprenedoria i el cooperativisme, així com el comerç de proximitat.   El nostre comerç, en el que Compromís sempre ha estat i estarà al seu costat. Ajudant a teixir complicitats i fer dels nostres pobles i ciutats vertaders eixos comercials amb producte quilòmetre zero.

El sector industrial és una part important del pressupost, multiplicant per sis les inversions per a millorar les infraestructures del nostres polígons (passant de 50 en 2014 a 300 milions d’euros en 2022). On l’IVACE ha fet i va a fer una gran tasca aplicant diferents accions de modernització, innovació, internacionalització i dotació de sòl de qualitat.

Igualment s’apuntalen les polítiques d’energies renovables, perquè volem la sobirania dels recursos, la sobirania de la nostra producció i  la sobirania del nostre benestar.Volem produir prop per consumir prop i avançar en l’Agenda Verda Valenciana 2030.

Economia i industria van de la ma, i economia i vida personal també, per això fem una economia per a les persones. Ara mes que mai, davant moments d’incertesa, agraïmla solidesa d’un govern compromès amb el seu poble. En eixe sentit, els comptes de 2023 volen aconseguir dos objectius bàsics: crear treball i garantir el benestar de la ciutadania valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà