Tres detinguts per vendre 25 tones de garrofes robades

algarrobas

Els agents van realitzar un seguiment de les vendes en magatzems de Riba-roja, Llíria i Benaguasil

La Guàrdia Civil ha detingut a tres persones que van vendre de manera fraudulenta 25 tones de garrofes per uns 28.000 euros gràcies a uns contractes falsos d’arrendament de parcel·les agràries.

Dins del Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes de la Guàrdia Civil, els passats mesos d’agost i setembre es van dur a terme diverses inspeccions en magatzems de compra i venda de garrofes coincidint amb la campanya de recollida del producte.

Fruit d’aquestes inspeccions, els investigadors van trobar una sèrie d’irregularitats en un magatzem en el terme municipal de Villamarxant.

Després de l’estudi de la facturació, el document d’acompanyament i traçabilitat agrària (DATA) i diverses gestions, es va descobrir la il·lícita procedència de les garrofes venudes.

Els agents van realitzar un seguiment de les vendes dels autors en magatzems de Riba-roja, Llíria i Benaguasil.

Quan un dels magatzems deixava de comprar més garrofes per entendre’s sobrepassats els quilograms respecte a la parcel·la que suposadament tenien arrendada els venedors, els autors tancaven el tracte i tornaven a fer una nova venda amb un altre magatzem.

El contracte de lloguer no sols era fraudulent, sinó que tampoc era possible que la parcel·la que ressenyava el document proporcionarà 25 tones de garrofes.

Finalment, el mes passat la Guàrdia Civil de València va detindre a dos homes de 24 i 33 anys i a una dona de 44 pels delictes d’apropiació indeguda i falsedat documental.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà