Nova mobilitat al Camp de Túria

Paco García Latorre

Paco Garcia Latorre, portaveu comarcal de Compromís

Portàvem dècades posant de manifest que la comarca del Camp de Túria i paral·lelament l’Àrea Metropolitana de València necessitaven un pensament envers la millora de la mobilitat entre les poblacions de la comarca i respecte del Cap i Casal.

L’autovia CV-35 de València-Ademús és i ha funcionat per a una part de l’Horta, del Camp de Túria i també de La Serrania, com un vertader carrer major. Una infraestructura per on discorren diàriament milers de vehicles. En alguns del seus trams este vial ja està col·lapsada en hores punta. El tercer carril fins a Llíria no és sinònim de que tot estiga fet i solucionat, sinó més be tot el contrari, és una clara mostra que este corredor te els anys comptats si no s’arbitren noves formes i modus de transport públic competitiu, àgil i eficaç per a les necessitats de les noves demandes i dels nous usuaris.

Així ho va veure el Govern del Botànic, que va enllestir el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible en l’Àrea Metropolitana com a eina que fera un diagnòstic dels problemes reals i arbritara les possibles solucions de futur. Una de elles era fer un nou mapa concessional de transport públic, més potent i adaptat als nous temps.Amb la nova concessió que va licitar el Botànic i que ara s’ha adjudicat a la comarca del Camp de Túria es comença una nova etapa.

Per primera volta, s’han ates les peticions dels nostres municipis, sobretot en dos qüestions que sempre s’havien plantejat: una, la de poder interconnectar les poblacions que conformaven la comarca, amb dos serveis essencials que tenim i són viables: el tren (Metro) i l’autobús. Tant es així, que utilitzat les tres líniesferroviàries que tenen final en Llíria, Bétera i Riba-roja, junt a les noves línies de la nova concessió de Bus que recorreran els pobles dela Comarca, el Camp de Túria comença a estar vertebrat mínimament.

Ha sigut un pas valent. Segurament complicat i segur que ha deixat alguna demanda en el camí sense poder resoldre-la. Però el cert és que, ha dissenyat el camí del futur respecte la mobilitat sostenible en el Camp de Túria.

Al llarg d’este 2024, probablement este estiu, pogam començar a gaudir de les noves línies de Bus. Unes línies que han incorporat una demanda també històrica, como és la de tindre un servei especial per a joves universitaris, que arrancarà de la ciutat de Llíria, passarà per Benissanó i La Pobla de Vallbona i després anirà directament a la Politècnica i la Universitat de València al Campus de Tarongers.

Els que portem un temps fent estes reivindicacions i avui veiem que una part important d’elles es transformen en realitat és per a nosaltres una gran satisfacció. No pel fet que hem sigut portadors de la demanda, sinó per què milers i milers de persones es veuran beneficiades, a més de contribuir a tindre un transport públic i de qualitat que generarà menys desplaçaments en vehicle privat i en conseqüència menys emissions de CO2 a l’atmosfera.

Els deures estan fets, lanova mobilitat al Camp de Túria va a ser una realitat en breu. Gràcies a totes les persones que ho heu fet possible!!

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà