Figatell, albergínia i pistatxo: el millor esmorzar de Llíria

les termes
FOTOS; PAU TINEO/INFOTURIA

Les Termes Gastrobar s’alça amb el primer premi de la campanya l’Esmorzaret Llírà

Les Termes Gastrobar estrena aquest 2024 el títol de millor esmorzaret llirià gràcies al seu entrepà de figatell de corder, albergínia blanca ecològica i crema de pistatxo. Una creació de Ricardo Martínez, propietari de Les Termes, que en la seua primera participació en el concurs de la Federació del Comerç de Llíria s’ha alçat amb el premi, un reconeixement que no esperava. “Vaig apostar per només tres productes, però de qualitat”.

El figatell està elaborat en la carnisseria Ca Mari Carmen i l’albergínia és cultivada també en un hort ecològic de la localitat. El toc final li ho dona la crema de pistatxo que inicialment anava a ser de mostassa, “però resultava molt forta i s’apoderava del sabor. Ha sigut un encert perquè ve gent pel pistatxo”, explica el també responsable de la cuina de Les Termes Gastrobar.

L’entrepà guanyador no sols ha obtingut el premi del jurat de l’esmorzaret llirià sinó que és un dels més demandats entre els clients del gastrobar que va obrir les seues portes en la zona de Mura fa poc més d’un any i s’ha quedat en la carta. “Tenim clients fixos només del ‘bocata’”, destaca.

“Hem aconseguit que es respecten els sabors de cada ingredient i el resultat és un contrast dolç-salat”, explica Ricardo mentre mostra els passos de l’elaboració durant l’entrevista.

A més, l’entrepà té la seua pròpia versió en hamburguesa, el figaburguer per a degustar en els sopars dels caps de setmana amb idèntics ingredients (figatell, albergínia blanca i crema de pistatxo) però amb diferent forma. En aquest cas, són 200 grams de carn en pa d’hamburguesa.

I és que a més dels esmorzars i menjars, Les Termes Gastrobar, que va obrir al públic a l’agost de l’any 2022 després de la pandèmia, ofereix també sopes els divendres i dissabtes i vespres de festiu.

El plat fort de la carta són els entrepans ‘diferents’ com la brascada ibèrica, el mallorquí, el ‘playero’ a base d’alls tendres amb punta i salsa kimchi o el ‘chupadedos’ amb creïlles al pobra, cansalada viada i ou caigut i les hambugueses amb carn de retinte, d’angus, de vaca rossa i l’avilenya. “Volia diferenciar-me dels altres a l’hora de fer uns bocatas no especials, però sí diferents”.

Encara que també disposa de menú al migdia amb cinc entrants, plat principal -arròs, carn o peix- i postres, tot casolà i elaborat al moment. “Fem tot en el moment en cuina, com el faríem a casa i volem transmetre això als clients”, remarca Ricardo, que també destaca que és un local amb una clientela fixa que se sent a gust i ‘dog-friendly’.

Quant a la campanya de l’Esmorzaret Llirià, en la qual han participat huit establiments en l’edició del 2023, considera que és una promoció important per als hostalers de la capital de Camp de Túria i per al comerç local ja que els productes emprats han de ser de Llíria. Una iniciativa a la qual ha estat lligat des que es va gestar, però des de l’altre costat, com a membre de la junta i tresorer de la Federació del *Comerç. “La meua experiència com a hostaler és que no es guanya diners amb la campanya, l’important és el que ve després. Serveix per a donar a conéixer a la gent que es pot esmorzar en eixe local. Fins a la campanya, els esmorzars no tenien el moviment diari d’ara. Si no venen per eixe entrepà en concret venen per uns altres, però venen a esmorzar”, conclou Ricardo.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà