À Punt retransmet en directe les Entrades de Moros i Cristians d’Alcoi

moros y cristianos

la ciutat reprén aquesta festa d’Interés Turístic Internacional des de fa més de 40 anys

À Punt, la cadena autonòmica valenciana, retransmet en directe aquest divendres 22 d’abril el Dia de les Entrades de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, festes d’Interés Turístic Internacional des de 1980.

Els periodistes alcoians Ferran Cano i Reis Juan seran els encarregats de retransmetre l’Entrada de Cristians protagonitzada enguany per la capitania de la Filà Muntanyesos a partir de les 10:45 h del matí i fins les 14:00 h. Per la vesprada, a partir de les 17:00 h i fins les 21:00 h, serà el torn de l’Entrada de Moros encapçalada per la capitania de la Filà Cordón.

Després de dos anys de pandèmia, Alcoi reprén la seua festa de Moros i Cristians i 28 filades i el Sant Jordiet, Fernando Rius, tornaran a desfilar pels carrers de la ciutat de l’Alcoià. Alcoians, alcoianes, visitants i tots els espectadors d’À Punt descobriran el secret millor guardat de les entrades, els trages, i disfrutaran de la música i l’emoció.

La retransmissió també establirà connexions amb reporters al carrer, des de la plaça d’Espanya, on esperaran l’arribada dels capitans, i des del carrer de Sant Nicolau d’Alcoi, amb el públic espectador. De matí, s’encarregaran de mostrar-nos els moments més especials de l’entrada cristiana Alfons Ferrandis i Ampa Caballero. De vesprada, viurem l’entrada mora amb els també reporters Pere Conca i Rosa Porta.

L’itinerari de les entrades és l’habitual de tots els anys, s’inicia des del Partidor i segueix per Sant Nicolau, plaça d’Espanya, on el capità farà el lliurament de les claus de la vila, i després ja segueix per Sant Llorenç i acaba al final de l’avinguda del País Valencià.

Organitzades per l’Associació de Sant Jordi, amb aquests actes la ciutat d’Alcoi commemora anualment una gesta de la Reconquesta i l’especial protecció de Sant Jordi l’any 1276. Els Moros i Cristians d’Alcoi han sigut declarats també festes d’interés cultural immaterial i són considerades bressol de totes les de la Comunitat Valenciana. Segons la llegenda, sant Jordi, al llom d’un cavall, aparegué sobre les muralles de la ciutat, per això va ser nomenat patró d’aquestes festes, i se celebren actes en el seu honor el dia 23 d’abril.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà