El 81% dels valencians té problemes per a ser atés en centres de salut

centro de salud lliria

La gran majoria dels enquestats que han necessitat una intervenció quirúrgica (el 59%) han hagut d’esperar més de 180 dies per a ser operat

El 81% dels valencians té dificultats per a aconseguir que li atenguen en el seu centre de salut, i un 19% d’ells afirma que els és “impossible” contactar, segons una enquesta de l’associació de consumidors FACUA-Comunitat Valenciana per a conéixer la satisfacció dels usuaris respecte a l’atenció sanitària.

Un 37,1% manifesta que li resulta “molt complicat” i que han d’insistir molt, un 47,1% solen tindre dificultats però que els acaben atenent, i només el 15,8% assenyala que sempre són atesos quan ho necessiten, informa FACUA.

A més, la gran majoria dels enquestats que han necessitat una intervenció quirúrgica (el 59%) han hagut d’esperar més de 180 dies per a ser operat.

Sobre el temps d’espera per a ser atesos, el 54,5% dels 563 enquestats diu que quan acudeix al metge de capçalera ha d’esperar entre 15 i 30 minuts per a ser atesos, el 25,9% que espera entre 30 i 60 minuts i el 4,6% més de 60 minuts, i només el 14,9% afirma que els atenen puntualment.

El 45,3% dels enquestats considera que no és adequat el termini per a obtindre una cita amb el metge de capçalera i que mai té cita abans de dues setmanes.

Respecte al temps que dedica el metge a l’atenció, el 53,1% manifesta que és l’adequat, mentre que el 36,6% a vegades el veu correcte però altres creu que és poc, i només el 10,3% creu que s’hauria de dedicar més temps a atendre cada pacient.

En relació amb l’atenció telefònica, el 49,6% indica que pot comptar amb la mateixa facilitat els símptomes que de manera presencial i el 50,4% no té la mateixa facilitat.

D’altra banda, el 60,4% afirma entendre els consells i prescripcions mèdiques per telèfon amb la mateixa facilitat que de manera presencial, i per contra 39,6% no entenen amb la mateixa facilitat telefònicament els consells i prescripcions mèdiques per telèfon.

Així, el 62,7% dels enquestats no se sent igualment satisfet amb l’atenció presencial com amb la telefònica, i només el 37,3% se sent igualment satisfet amb ambdues.

En el cas de l’atenció especialitzada, el 55,2% considera que no es restringeix o limiten les derivacions a l’especialista, el 21,7% diu que a vegades li han posat impediments per a derivar i el 23,1% si que considera que el seu metge restringeix o troba limitacions per a ser derivat a l’especialista.

En l’atenció especialitzada, el 74,1% considera que passa molt temps fins que arriba la cita amb l’especialista, un mes o més. El 14% que obté cita abans d’un mes, el 5,5% sol obtindre-la en una setmana i 6,4% no l’ha necessitada.

D’aquells que si han necessitat una intervenció quirúrgica, el 29,5% han hagut d’esperar més de 180 dies, el 10,5% abans de 180 dies, el 7,6% abans de 90 dies i solo el 2,1% dins dels 30 dies.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà