Una dana en fase de dissipació afectarà la Comunitat des del dijous

lluvias

S’espera un descens de les temperatures després de les precipitacions dels pròxims dies

La Comunitat Valenciana es veurà afectada a partir del pròxim dijous d’una “dana en fase de dissipació” provinent de la zona de Canàries, que deixarà precipitacions, encara que no una “gota freda potent”, així com un descens de les temperatures.

Així ho ha assenyalat aquest dimarts en roda de premsa el cap del grup de predicció i vigilància de la delegació de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), José Manuel López, qui ha indicat que durant els períodes de precipitació les temperatures seran “una mica més baixes” i després recuperaran els valors alguna cosa per damunt de la mitjana climatològica però “no seran molt elevades”.

Segons López, en aquests moments hi ha una dana en la zona de Canàries i s’anirà desplaçant al llarg dels pròxims dies al sud-oest d’Andalusia i Estret de Gibraltar i afectarà la Comunitat Valenciana fonamentalment el dijous, encara que les pluges intenses sol l’afectaran aquesta última “de reüll”.

Després hi haurà un parell de dies de tranquil·litat respecte a les precipitacions i, a partir del diumenge, dilluns o a primera hora del dimarts hi haurà un nou període de precipitacions originat per un tàlveg polar que entrarà pel Nord-oest, per la zona de Galícia i el Cantàbric.

El tàlveg polar s’introduirà en pràcticament tota la península ibèrica i afectarà en primer lloc a les zones més al nord de la Comunitat, a la província de Castelló, i posteriorment a tota la Comunitat durant el diumenge i dilluns. Amb posterioritat hi haurà un episodi més llarg que l’anterior sense precipitacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà