Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

José Rafael Pascual Vilaplana serà el president d’honor del Concert de les Bandes de Llíria

bandas
José Rafael Pascual Vilaplana.

Serà homenatjat el compositor de Benissanó Juan Gonzalo Gómez Deval

La millor música de banda del món tornarà en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel de Llíria, amb el Concert de les Bandes que protagonitzaran l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria el dissabte 24 de setembre, a les 22.30 hores en la plaça Major.

José Rafael Pascual Vilaplana serà el president d’honor d’esta edició. Des de 2015, és director titular de la Banda Municipal de Bilbao i des de 2018, comparteix titularitat amb la Banda Municipal de Barcelona. Ha dirigit bandes i orquestres per tot el món, i ha treballat amb solistes com Serguei Nakariakov, Pacho Flores, Manuel Blanco, Elisabete Matos, Asier Polo, Claudi Arimany, Juan Pérez Floristán o Estrella Morente, entre altres. A més, és compositor de diferents obres per a banda, cor, dolçaina, música escènica i música de cambra.

El director de Muro de Alcoy atresora un gran nombre de guardons, entre els quals destaquen el primer Premi “Batuta d’Or” del Concurs de Direcció del WMC de Kerkrade (Holanda) el 1997; el primer Premi “Batuta d’Honor” del Concurs de Direcció de l’EBBA a Birmingham (Anglaterra, l’any 2000), el premi Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en les categories de Direcció de Banda i de Composició de Música per a la Festa; el premi Nacional de Música “Ignacio Morales Nieva” del Festival de Música de Castellala Manxa; o el premi Maitena de la Societat Coral de Bilbao per la seua trajectòria.

En el Concert de les Bandes, també es farà un homenatge al compositor de Benissanó Juan Gonzalo Gómez Deval, premi Euterpe 2006 a la composició de música simfònica, per la seua obra ‘Muralles’, i autor d’obres per encàrrec tant per a d’obligada interpretació com de lliure elecció per a certàmens internacionals.

A més, és arranjador, assessor musical discogràfic, conferenciant sobre la seua música, professor d’instrumentació i transcripció en cursos de direcció, i és assíduament convidat com a jurat qualificador en concursos per a bandes tant en l’àmbit nacional i internacional.

El regidor de Música, Pedro Vicente, ha destacat que el Concert de les Bandes “és la gran cita musical del nostre municipi que reuneix en un mateix escenari a les nostres dos prestigioses agrupacions, exemple de l’excel·lència artística de les nostres societats musicals, i que és un dels motius pels quals som reconeguts com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO. I on, a més, cada any volem reconéixer el treball de les figures del camp de la direcció i la composició, com els homenatjats en esta edició”.

Programa del concert

La Banda Primitiva, sota la batuta de Javier Enguídanos obrirà l’acte amb dos obres de Gómez Deval, el pasdoble “Mari Carmen Desco” i “La batalla de Rande”, i tancarà la seua actuació amb “Jaque Mate” d’Artur Bliss.

En la segona part, la Unió Musical, que tindrà com a director convidat a José Miguel Rodilla, interpretar’ “Tres sonrisas’ i ‘DragónElliot’ de Gómez Deval, ‘Divertimento’ de Leonard Bernstein, per a concloure amb l’Himne de Llíria i el de la Comunitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà