El Consell Rector proposa que Alfred Costa repetisca com a director general d’À Punt

alfred costa

És la candidatura que més puntuació ha obtingut

El ple del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha acordat proposar que Alfred Costa repetisca com a director general d’À Punt per tres anys més, en haver estat la seva candidatura la que més puntuació ha obtingut en el concurs públic convocat per a aquest lloc.

Costa haurà de comparèixer ara davant la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’espai audiovisual de Les Corts, que és l’encarregada de valorar la idoneïtat del candidat, un tràmit que requereix de la majoria absoluta d’aquesta comissió, segons marca la llei de creació de l’ens públic.

Una vegada rebuda la conformitat, el Consell Rector formalitzarà el nomenament del director general d’À Punt per un període de tres anys, segons han informat aquest dimecres fonts de la cadena.

Costa ha exercit com a director general d’À Punt *Mèdia des del 9 de març del 2020, un càrrec que té la condició de personal laboral d’alta direcció i dedicació exclusiva, de manera que el seu exercici és incompatible amb l’exercici d’un altre càrrec públic o activitat retribuïda.

El consell rector va convocar el mes de novembre passat el concurs públic per a nomenar la persona responsable de la direcció general d’À Punt, un lloc el mandat del qual és de tres anys i que des de la creació de la nova cadena han exercit Empar Marco (2017-2020) i Alfred Costa (des de 2020).

La llei que regeix la radiotelevisió pública valenciana estableix que la proposta de la persona per a ocupar la direcció general correspon al consell rector, prèvia convocatòria d’un concurs públic al qual poden presentar la seva candidatura professionals de l’àmbit de la comunicació que acreditin mèrits suficients.

Segons aquesta llei, el consell rector ha de seleccionar entre els aspirants presentats a una persona per majoria de tres cinquens, la candidatura dels quals serà remesa a la comissió competent de Les Corts perquè valori la idoneïtat per al càrrec i aprovi la proposta per majoria absoluta o la denegui.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà