Compromís proposa ampliar la xarxa de metro fins a Vilamarxant

metro valencia

El candidat la Presidència, Joan Baldoví, a presentat diferents qüestions en matèria de mobilitat

El candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha presentat les seues propostes en matèria de mobilitat, que inclouen ampliar la xarxa de Metrovalencia i donar servei les 24 hores durant els caps de setmana.

Així ho ha afirmat en la roda de premsa que ha oferit juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i la síndica de Compromís, Papi Robles.

“És evident que la mobilitat és una de les claus fonamentals en la lluita contra l’emergència climàtica, però l’única manera d’aconseguir la reducció de l’ús del cotxe privat és donant alternatives a la ciutadania”, ha considerat Baldoví.

Ha afegit que la seua és “una proposta de millora del servei de Metrovalencia amb la qual vertebrar tots els barris amb metro o tramvia, connectar tota l’àrea metropolitana i multiplicar les freqüències, apostant per un servei 24 hores durant els caps de setmana”.

Així, ha assegurat la proposta de Compromís per al metre recull moltes de les recomanacions de l’Associació Valenciana per Transport Públic.

En particular, reclama prolongar la línia 10 pel centre històric de la ciutat fins a Orriols, passant pel Pont d’Assot, vertebrant el nord i el sud de la ciutat i donant ús a l’estació del Mercat Central, abandonada pel PP després d’invertir 33 milions d’euros.

A més, aposten per avançar en el duplicat del túnel Bailèn-Colón per a millorar les freqüències de tota la xarxa, a més de completar el projecte de tramvia orbital des de l’estació de Nou d’octubre i seguint un traçat per la ronda exterior.

Des de Compromís també han considerat que s’han d’ampliar les Línies 1 i 2 des de Bailèn fins a l’Hospital La Fe, a més de recuperar el projecte de prolongació de l’actual línia 9 des de Riba-roja de Túria fins a Vilamarxant i crear una nova línia de metro que arribe fins al Barri del Crist i que transcórrega per Xirivella, Aldaia i Alaquàs.

Finalment, s’han mostrat a favor d’ampliar la xarxa de metro fins a Tavernes Blanques (Línia 7) i d’impulsar l’estudi de la connexió de la línia 3 des de Rafelbunyol fins a l’estació de Rodalia El Puig/Puçol per a connectar la xarxa del metro del nord amb Renfe.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà