Assalten un pou a Llíria que rega 12.000 fanecades cultivades per 850 agricultors

campo citricos lluvias

La reparació costarà entre 50.000 i 70.000 euros

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) ha denunciat l’assalt a un pou de reg a Llíria que rega 12.000 fanecades cultivades per 850 agricultors en aquest terme, la reparació del qual costarà entre 50.000 i 70.000 euros.

El robatori va ocórrer la nit del divendres al dissabte en el pou Las Calles del Espinar, on els presumptes autors van tallar la tanca de ferro perimetral, van desvalisar el grup electrogen (adquirit el mes d’octubre passat per 54.000 euros), van sostraure del seu interior 300 litres de gasoil i van arrancar tot el cablejat de coure (12 cables del grup electrogen i dels comandaments de direcció), uns 400 metres de longitud.

El representant del pou, Jaume Valls, associat de AVAASAJA, sospita que, per la complexitat del robatori i l’enorme pes de les tapes que han hagut d’alçar per a accedir al subsol, podria tractar-se d’una banda organitzada que actua de manera professional i amb els mitjans adequats, segons informa AVA.

Valls ha lamentat el robatori i la destrossa que han causat en el pou, la reparació del qual serà immediata per a poder oferir aigua als agricultors en aquesta època d’inici de la floració.

L’Associació Valenciana d’Agricultors no considera que siga un cas aïllat i ha denunciat una onada de robatoris de collites, especialment taronges i alvocats, i de materials, coure, ferro o combustibles.

AVA reclama a la Delegació del Govern un reforç de la vigilància tant en les explotacions agràries com en els centres de recepció de mercaderies suposadament robades.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà