800 desallotjats entre Castelló i Teruel per un incendi d’almenys 800 ha

incendio castello

La Generalitat ha habilitat amb Creu Roja un alberg a Segorbe

L’incendi forestal iniciat hui a Vilanova de la Reina, en el límit entre Castelló i Teruel, ha obligat a desallotjar ja diversos nuclis poblacionals amb entre 600 i 800 persones afectades i, segons les primeres estimacions, el foc pot abastar ja un perímetre d’entorn de 800 hectàrees.

Segons ha confirmtr el director general d’Interior de la Generalitat, Salva Almenar, des del lloc de comandament avançat establit a Barraques (Castelló), l’incendi ha tingut una evolució “molt violenta” i es preveu que en unes hores canvie la direcció del vent, la qual cosa pot modificar les àrees prioritàries de control de les flames i de protecció de les persones.

Fins al moment s’ha ordenat el desallotjament preventiu de Montanejos (el major dels afectats, amb uns 600 habitants), la Font de la Reina, Els Calpes, Els Cants, La Monzona i la Pobla d’Arenós, tot això a Castelló, i Olba, a Teruel.

La Generalitat ha habilitat amb Creu Roja un alberg a Segorbe perquè els desallotjats que no tinguen un altre lloc on anar puguen passar almenys aquesta nit.

Almenar ha confirmat que la massa forestal en la zona presenta “molt combustible” per a aquest incendi, sobretot pel secs que han sigut els últims mesos.

També ha dit que ara com ara es desconeixen les possibles causes de l’incendi, de la qual cosa s’encarregaran tant la Conselleria de Medi Ambient com la Guàrdia Civil.

Tots els mitjans aeris que treballaven en la zona (han arribat a coincidir 15) s’han retirat ja en posar-se el sol.

L’incendi afecta a la comarca castellonenca de l’Alt Millars, en la seua part més pròxima a la província de Terol, una zona de gran valor ambiental.

Els pobles més pròxims al foc compten amb un baix nombre d’habitants, com la Fuente de la Reina, que a penes té 58, la Pobla d’Arenós (162) o Vilanova de la Reina (89). Montanejos, municipi que també ha sigut desallotjat, compta amb 553 habitants.

El foc s’ha originat en un barranc amb gran massa forestal i envoltat de boscos d’alt valor mediambiental. La zona, amb alt risc de despoblació, té en el turisme natural un gran al·licient ja que les seues rutes de muntanya, els seus paisatges i, especialment, el turisme termal que acudeix a Montanejos són un gran reclam de visitants.

La Font dels Banys d’aquest municipi rep cada estiu milers de visitants que s’allotgen en l’àmplia oferta hotelera i de turisme rural de la zona, i també gaudeixen de la gastronomia local en els seus nombrosos bars i restaurants.

L’embassament d’Arenós, enclavat entre la Pobla d’Arenós i Montanejos, està servint de punt de recàrrega d’aigua per als mitjans aeris que treballen en la zona.

Segons la DGT estan tallades tres carreteres a causa de l’incendi i del fum d’aquest. Aquestes són la CV-207 des de la Pobla d’Arenós a Barraques; la CV-20 des de Montajenos a la Monzona i l’A-23 a l’altura de Les Vendes (Teruell).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà