800 bombers amb 40 autobombes i 18 mitjans aeris en la lluita contra el foc

La consellera s’ha desplaçat a la Vallesa i Siete Aguas

Huit-cents bombers forestals amb 40 autobombes i 18 mitjans aeris formen la plantilla d’aquest cos dins del Pla Especial d’Incendis Forestals per a, coordinats amb els consorcis provincials i els bombers de les capitals de província, la lluita contra el foc.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emèrgencies (SGISE), on ha agraït “la labor tan essencial que realitzen els Bombers Forestals moltes vegades en condicions d’extrema dificultat, en incendis molt extensos i virulents”.

La consellera ha mantingut una primera reunió de treball amb els representants sindicals de l’empresa pública, expressant la seua disposició a arribar a acords que milloren les condicions en les quals es presta aquest servei essencial i ha compartit impressions amb els treballadors de la SGISE, que li han traslladat les seues preocupacions.

A més, la consellera també s’ha desplaçat fins a la Vallesa, una ubicació estratègica a les portes del parc natural del Túria, per a conéixer totes les instal·lacions i la labor que es realitza en elles pels professionals especialitzats.

En el seu recorregut ha pogut comprovar l’estat de la unitat terrestre, que compta amb zones d’entrenament, vestuaris, àrea de formació, despatxos de treball, àrees de descans dels professionals o garatges amb taller i magatzem.

Després de La Vallesa, la consellera s’ha desplaçat fins a Siete Aguas, on està situada una de les sis unitats helitransportadas amb les quals compte la Generalitat Valenciana dins del servei de Bombers Forestals per a realitzar labors d’extinció d’incendis.

D’aquesta manera, Núñez ha mostrat el seu interés per l’alta capacitat de resposta d’aquestes unitats, la qual cosa les converteix en un equip molt especialitzat amb capacitat per a actuar en qualsevol part del territori amb gran rapidesa i eficàcia.

En aquesta línia, la consellera ha destacat el “compromís de la Generalitat per a actuar des del primer moment per a solucionar els problemes heretats de l’anterior govern i actuar de manera ràpida i eficaç davant qualsevol situació d’emergència que puga sorgir”.

El servei de Bombers Forestals forma part de tot el dispositiu coordinat per l’executiu valencià dins del Pla Especial d’Incendis Forestals, format per més de 800 professionals dedicats a la prevenció i extinció d’incendis forestals, que comptaran amb 40 autobombes i 18 mitjans aeris.

A aquest dispositiu se sumaran els efectius dels consorcis provincials de bombers i els bombers municipals de les capitals de província, a més de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, que mantindran les dotacions als parcs i reforçaran els torns de vigilància en el cas que la previsió meteorològica siga favorable a la propagació d’incendis forestals.

Finalment, la titular d’Emergències ha recordat que el seu departament ha incorporat les competències en prevenció d’incendis, acabant així amb “una font d’ineficiències i dificultats amb l’anterior govern regional”, segons un comunicat de la conselleria, que ha afegit que es posarà especial èmfasi en les labors de prevenció “perquè previndre és la millor eina per a lluitar contra els incendis”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà